Ukrainalaiset linnut lehahtivat köyliöläisiin neuleisiin – Mariia Moskivska maalaa maansa värein

Ukrainalainen Mariia Moskivska löysi taiteelliset lahjansa Suomessa. Hän on suunnitellut säkyläläiselle Kaino-neuleyritykselle kaksi ukrainalaiseen koristemaalaustyyliin pohjautuvaa kuviota, jotka löytyvät nyt yrityksen kevät- ja syysmallistoista. Yrittäjä Niina Sinisalo pitää yhteistyötä merkityksellisenä. On erityistä, että vaatteeseen neulotulla kuvion taustalla on oikea tarina, surullinen, mutta silti toiveikas, hän sanoo.
Ukrainalainen Mariia Moskivska löysi taiteelliset lahjansa Suomessa. Hän on suunnitellut säkyläläiselle Kaino-neuleyritykselle kaksi ukrainalaiseen koristemaalaustyyliin pohjautuvaa kuviota, jotka löytyvät nyt yrityksen kevät- ja syysmallistoista. Yrittäjä Niina Sinisalo pitää yhteistyötä merkityksellisenä. On erityistä, että vaatteeseen neulotulla kuvion taustalla on oikea tarina, surullinen, mutta silti toiveikas, hän sanoo. Kuva: Juha Sinisalo

Mariia Moskivskan piirtämissä linnuissa saattaa olla symboliikkaa. Ukrainalaisesta perinteestä kumpuavan kuvion linnut muistuttavat hänen mukaansa feenikslintua.