Ukrainan ja Moldovan jäsenyyspolku esillä huippukokouksessa – Asiantuntija odottaa kannatusta: "Mutta ovatko kaikki jäsenmaat valmiita päätökseen?"

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi perjantaina, että komissio suosittaa Ukrainalle ja Moldovalle EU:n hakijamaan statusta. Suomalaisista 59 prosenttia katsoi tänä keväänä EVA:n arvo- ja asennetutkimuksessa, että Ukraina sopisi tulevaisuudessa hyvin EU:n jäseneksi.
Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi perjantaina, että komissio suosittaa Ukrainalle ja Moldovalle EU:n hakijamaan statusta. Suomalaisista 59 prosenttia katsoi tänä keväänä EVA:n arvo- ja asennetutkimuksessa, että Ukraina sopisi tulevaisuudessa hyvin EU:n jäseneksi. Kuva: OLIVIER HOSLET

EU:n huippukokouksen nelikohtaisessa esityslistaan on merkitty laajoja teemoja: Ukraina, talous, tulevaisuuskonferenssi ja laajempi Eurooppa. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela arvioi, että erityisesti Euroopan laajentuminen nousee keskustelunaiheeksi.