Ukulelekin voi luotsata kestävämpään elämäntapaan – talviharjoitteluhallissa hankittiin elämiä

Kansalaisopisto kannusti kaupunkilaisia pohtimaan kestävää elämäntapaa. Opiston kursseilla teema on ollut aina läsnä.

| Päivitetty

Hyvin menee rytmissä.

Musiikkipedagogi Salla Hirvilammi on juuri saanut irti ensimmäisiä sointeja pienestä ryhmästään. Joukko kaupunkilaisia piti ensimmäistä kertaa elämässään käsissään ukuleleä.

Hirvilammi luotsaa pian alkavan Rauman kansalaisopiston lukuvuoden aikana kolmea eri ukulele-kurssia. Yksi niistä on lapsille, toinen aikuisille ja kolmannessa taitojaan hioo kokonainen orkesteri.

Ukulelen soitto oli yksi niistä Rauman kansalaisopiston kursseilla opittavista taidoista, joihin pääsi lauantaina tutustumaan Talviharjoitteluhallissa.

Kestävää kehitystä ja elämäntapaa korostavassa Hanki kelämä -tapahtumassa oli esillä myös muun muassa värttinänkehruuta, kuorolaulua, kehonhuoltoa ja shuffle dancea.

Teeman mukaisesti kurssimateriaalien vaihtokirppiksellä omistajaa vaihtoivat niin oppikirjat, siveltimet kuin lankakerät.

Hyvinvointi kiinnostaa nyt

Hanki kelämä -tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäisen kerran. Apulaisrehtori Emmi Lainio korostaa, että kestävä elämäntapa, oli kyse sitten omasta hyvinvoinnista tai ympäristöstä huolehtimisesta, on aina ollut ollut kansalaisopiston perustehtävä.

Lainio arvelee, että laajan kurssitarjonnan suosiossa korostuvat tällä hetkellä hyvinvointiin liittyvät kurssit. Apulaisrehtori pohtii, että ihmiset hakevat nyt vastapainoa työlle.

Lähes kaikille kansalaisopiston kursseille mahtuu vielä mukaan.

– Vain osa kursseista alkaa olla täynnä eli tuttuun tapaan esimerkiksi jooga ja keramiikka.

Tulevana lukuvuotena kaupunkilaiset saavat oppia myös muun muassa pienkanalan tai kasvihuoneen perustamisesta.

Sienipöydässä riitti kävijöitä

Hanki kelämä -tapahtumassa eniten kuhinaa oli sienipöydän ympärillä. Kauppasienineuvoja Matti Becker Laitilasta totesikin, että kävijöitä on ollut "ihan hirveästi".

– Tosi paljon on ollut kiinnostusta, Becker kertoi liki 30 sieninäytteen äärellä.

Myös sieniretket kuuluvat Rauman kansalaisopiston syksyn antiin. Becker vetää 16. syyskuuta tehtävän sieniretken, jolla tutustutaan yleisimpiin sieniin ja niiden käsittelyyn.

Kansalaisopiston syyslukukausi alkaa 11. syyskuuta.

Lisätietoa kursseista: www.rauma.fi/kansalaisopisto/opiskelu/opinto-ohjelma/

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut