"Ulkoseinien maalaajasta" harrastajataitelijaksi

Tuija Viitanen pystytti taidenäyttelynsä Pitsiviikoksi nyt Järjestötalolle.

Raumalainen harrastajataiteilija Tuija Viitanen on tullut suurelle yleisölle tutuksi taidenäyttelyistään, joita hän on pitänyt joka vuosi Pitsiviikolla niin Vanhassa Raumassa kuin Pyhän Ristin kirkon kellarissakin.

Tänä vuonna hän teki poikkeuksen ja pystytti Elämän soljuva virta -näyttelynsä Järjestötalolle, Siikapolku 1:een.

– Tämä on jo 33. Pitsiviikolla pitämistäni näyttelyistä. Toivottavasti muutkin seuraavat esimerkkiäni ja tuovat taidettaan esille Järjestötalolle, joka on mainio näyttelypaikka, Viitanen toteaa ja kehuu myös alueelta löytyviä useita parkkipaikkoja.

Vanhat ja uudet teokset kohtaavat Viitasen näyttelyssä, jossa on esillä lähes 100 maalausta.

– Pääasiassa ne ovat akryylimaalauksia. Pidän akryyliväreistä, sillä ne ovat hyvin värikylläisiä ja nopeita kuivumaan, mikä sopii tällaiselle nopealiikkeiselle taiteilijalle, Viitanen nauraa.Inspiraationsa hän saa luonnosta, jossa hän mielellään myös maalaa. Järjestötalon näyttelyssä on maisemia, luonnon ihmeitä, Vanhan Rauman miljöötä ja ihmishahmoja.

– Kukat ovat nyt saaneet tehdä tilaa maisemille, hän toteaa.

Huumorinainen vitsailee, että hänen harrastajataiteilijauransa alkoi lähes silmänräpäyksessä. Tuija Viitanen meni vuonna 1984 kansalaisopisto Uotilan taidepiiriin ja "se napsahti siinä".

– En ollut aiemmin maalannut mitään muuta kuin ulkoseiniä ja ovenpieliä. Yhtäkkiä tajusin, että tämä on minun juttuni. Maalaamisesta onkin tullut minulle elämän suola.

Seuraavaksi Tuija Viitanen aikoo ryhtyä maalaamaan isokokoisia abstrakteja teoksia.

– Olen jo ostanut sitä varten suuria pohjia, ja silmissäni jo näen ne väritkin, joita aion töissäni käyttää, hän hymyilee.

Elämän soljuva virta, Tuija Viitasen maalauksia Järjestötalolla, Siikapolku 1. Näyttely avoinna Pitsiviikolla 20.–28.7. joka päivä klo 10–18. Mustan Pitsin yönä kello 10–20.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut