Untuvikosta lautaselle muutamassa viikossa

Yhden vastakuoriutuneen tipun piipitys kuulostaa suloiselta. 14 tuhatta pääsiäisenkeltaista piipittäjää saa jo korvat soimaan. Sen verran poikasia löytyy yhdestä Väkipartojen broilerikasvattamosta Eurajoelta.

Yhteensä tilan neljässä kasvattamossa vipeltää 84 000 tipua, mikä kuulostaa valtavalta määrältä, mutta ei sitä välttämättä ole.

– Me olemme keskikokoinen tila, emme pienimmästä päästä, mutta emme suurimmastakaan, Marja Väkiparta kertoo.

 Kun nyt kuoriutuneet tiput ovat kasvaneet 36–39 päivää, ne viedään teuraaksi. Siinä vaiheessa pallerot ovat saaneet runsaasti lisää kokoa.

Teurastettavan broilerin elopainon tulee olla noin 2,4 kiloa, ei mielellään enempää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.