Uotilan koululaisten ensi syksyn kohtalo selviää kuuden viikon päästä

Väistötiloja vaati moni raumalaisen, sisäilmaongelmista kärsivän Uotilan koulun oppilaiden vanhemmista tiistain vanhempainyhdistyksen kokouksessa.

Tero Salminen ehdotti, että suunnitelma syksystä saatettaisiin vanhempien tietoon 1. toukokuuta mennessä. Kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Lakaniemi vastasi tarjoamalla päivämääräksi 15. toukokuuta, minkä vanhempainyhdistys hyväksyi.

Kuuden viikon päästä järjestetään iltakuudelta Uotilan koulun juhlasalissa tilaisuus, jossa ensi lukuvuoden suunnitelmat selvitetään vanhemmille ja kerrotaan, onko koulun tilanteessa muuta uutta.

Ennen korjaustoimenpiteistä päättämistä tarvitaan lisätutkimuksia, mutta Lakaniemi välittää opettajien huolen siitä, että rakenteisiin koskettaisiin vasta, kun lukuvuosi on loppunut.

Rehtori Harri Kanerva harmitteli, että yöpakkaset jatkuvat, koska ilman ottaminen kiinteistöön leikkautuu pakkaskaudella jopa 60 prosenttia.

Aikatauluista Lakaniemi avasi, että peruskorjaus kestää vähintään vuoden ja sitä ennen kuluu ainakin puoli vuotta ennen kuin saadaan selvitykset ja suunnitelmat korjaustoimenpiteitä varten. Realistisena hän pitää kahden vuoden aikajännettä.