Uotilan uudelle koululle löytyi tekijä – rakentajaksi tarjoutui lopulta vain kaksi yhtiötä

Kakkoseksi kisassa tullut saa sekin vaivanpalkkaa tarjouksen jättämisestä.

Rauman Uotilaan on tarkoitus valmistua uusi koulu-päiväkoti vuoden 2025 lopulla.

Uotilaan rakennettavan uuden koulun ja päiväkodin rakentajaksi on löytynyt tekijä. Tarjouskilpailun loppuvaiheessa tarjouksen jätti kaksi rakennusyhtiötä. Uotilanrinteen monitoimikeskuksen toteuttajaksi esitetään Rakennusliike Lapti Oy:tä. Yhtiön jättämän tarjouksen hinta oli 21,45 miljoonaa euroa. Kyse on hinta-laatusuhteeltaan paremmasta tarjouksesta.

Hinta jää vain 50 000 euroa alle kustannusarvion, joka KVR-urakalle oli varattu. KVR-urakassa urakoitsija vastaa hankkeen suunnittelusta, lupien hankkimisesta ja rakentamisesta.

Tarjouskilvassa kakkoseksi tullut yhtiö ei sekään jää tyhjin käsin, sillä kaupunki maksaa tarjouspyynnön mukaisesti Oulun Rakennusteho Oy:lle tarjouspalkkion. Sen suuruus on 30 000 euroa.

Tekninen valiokunta käsittelee asiaa kokouksessaan ensi viikolla.

Hanke kulkee Uotilan monitoimikeskuksen nimellä, koska saman katon alle sijoittuu alakoulu, kuusi varhaiskasvatusryhmää, esiopetus, iltapäiväkerho, liikuntahalli ja omatoimikirjasto.

Rakennusvaiheen on tarkoitus alkaa keväällä 2024, ja rakennus otetaan käyttöön loppuvuodesta 2025. Uotilanrinteen monitoimikeskuksen kustannusarvio on 24,3 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut