UPM aikoo sulkea paperikoneen Saksassa – "Raumalla ollaan helpottuneita, kun karsinta ei osunut omalle kohdalle"

UPM aikoo sulkea paperikone 10:n Plattlingin tehtaallaan Saksassa. Koneella valmistetaan lwc-aikakauslehtipaperia. Niin kuin myös Raumalla.

| Päivitetty

UPM aikoo sulkea paperikone 10:n Plattlingin tehtaallaan Saksassa. Koneella valmistetaan lwc-aikakauslehtipaperia. Niin kuin myös Raumalla.

Paperintuotanto jatkuisi kahdella koneella. Toinen tekee lwc- ja toinen sc-paperia. Kumpaakin valmistetaan Raumalla.

- Ei Plattlingin kone suoranainen kilpailija meille ole. Mutta kun painopaperien kysyntä tasaisesti laskee, käydään jatkuvaa pudotuspeliä, kommentoi UPM Rauman tehtaanjohtaja Timo Suutarla.

Saksassa vaarassa on 160 työpaikkaa. Yhteistoimintaneuvottelut alkavat huhtikuussa, ja paperikone suljettaisiin henkilöstöneuvotteluiden päätyttyä.

Säästöjä 17 miljoonaa euroa vuodessa

Suunnitelman odotetaan tuovan noin 17 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

- Työntekijät olivat Raumalla helpottuneita, kun tällä kertaa karsinta ei osunut omalle kohdalle. Samalla tietysti mietitään millaista tämä bisnes on. Saksalaisten puolesta harmittaa, kommentoi UPM Rauman varapääluottamusmies Pasi Sihvonen.

UPM keskittyy ylläpitämään moderneimpia ja kilpailukykyisimpiä koneitaan, todetaan tiedotteessa.

- Tämä oli varmaan se loogisin vaihtoehto, jos kapasiteettia täytyy rajoittaa, arveli Sihvonen.

Plattlingin kymppi on kapasiteetiltaan UPM:n Euroopan paperikoneista tekniseltä iältään vanhin ja kapasiteetiltaan pienin: 155 000 tonnia vuodessa. Rauman neloskoneella pystyy valmistamaan samaa lwc-paperia 400 000 tonnia vuodessa.

Burgo ajaa alas Rauman nelosta uudemman koneen

Suurempi vaikutus Rauman paperitehtaalle on yhden kilpailijan, Burgon, peliliike.

Burgo ilmoitti viime kesänä suunnitelmistaan muuttaa Verzuolon paperikone 11:n tuotantosuuntaa. Vuonna 2002, startanneen lwc-koneen kapasiteetti on samaa luokkaa Rauman neloskoneen kanssa.

- Burgon ysi on meidän neloskoneemme suora kilpailija. Sen lwc-tuotannon loppumisella tämän vuoden aikana on merkitystä, uskoo Suutarla.

Tämän vuoden loppupuolella Verzuolo 11 alkaa tehdä kierrätettyä ulkopakkauskartonkia. Lajia vaihtava paperikone on Valmetin valmistama. Valmet vastaa myös muutostöistä.

Verzuolo sijaitsee Pohjois-Italiassa, Piemontessa lähellä Torinoa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut