UPM ja Huhtala ovat tyytyväisiä erikoispitkään hakerekkaan

Reilut kaksi kuukautta liikennöintiä takana, ja ensikokemukset ovat positiivisia erikoispitkän hakerekan toimivuuden osalta, UPM tiedottaa.

Suuren hyötykuorman HCT-ajoneuvoyhdistelmän käytöstä hakekuljetuksissa on saatu positiivisia kokemuksia, tiedottaa UPM.

Kuljetusliike Kalevi Huhtalan 34-metrinen erikoispitkä hakerekka on kuljettanut sahahaketta UPM:n Seikun sahalta Porista UPM:n Rauman paperitehtaalle reilut kaksi kuukautta.

Huhtalan autot käyvät Seikun sahalla päivittäin parikymmentä kertaa, mistä pitkän hakerekan osuus on yli puolet. Suuremman kuormatilan ansiosta päivittäiset ajokerrat Porin ja Rauman välillä ovat vähentyneet reilut 30 prosenttia.

Autoon on asennettu kameroita, jotka aktivoituvat kuljettajan näytölle, kun hän laittaa suuntavilkun tai peruutusvaihteen päälle.

- HCT-hakeyhdistelmä liikkuu hienosti muun liikenteen joukossa. Se pysyy liikenteen mukana nopeudellisesti ja ajettavuus ahtaissakin paikoissa on hyvä. Kuljettajat ovat kokeneet yhdistelmän vakaaksi erityisesti lastattuna, kuljetusliikkeen varatoimitusjohtaja Kati Huhtala kertoo.

Suomen maanteillä liikennöi tällä hetkellä 26 HCT-rekkaa.

UPM:n turvallisuusviikon merkeissä Kuljetusliike Kalevi Huhtala ja UPM järjestävät liikennepäivän 25.4. hakerekan reitin varren koululaisille ja päiväkotilapsille.

Lisää aiheesta

Jätti kuljettaa 211 kuutiota haketta - Auto kulkee kasitietä Porin ja Rauman välillä