UPM myy Kivirantaa

Kivirannan päärakennus tervehtii kiinteistölle tulijaa ensimmäisenä, ja se onkin vuosikymmenien varrella tullut tutuksi suurelle osalle raumalaisia. Viime vuonna rakennuksen alakertaa on kunnostettu FresCo-ravintoloiden ja UPM:n yhteistyössä, kertoo Seija Aronen. Jokaisella saunalla on oma rantansa. Kuva: Riina Kaski

UPM:n kokous- ja virkistyspaikkana vuosikymmenet Raumalla toiminut Kiviranta on myynnissä. Tarkkaan ottaen Kortelanlahden rannalla myytävinä ovat päärakennus, kaksi saunaa, varastorakennus sekä grillikatos.

– Kolmas sauna sijaitsee eri kiinteistöllä, ja se jää toistaiseksi yhtiön käyttöön, yrityksen maankäyttöpäällikkö Ilkka Nissinen kertoo.

Ei myynnissä oleva rakennus sisältää kaksi tilavaa saunaa puku-huoneineen sekä takkahuonetyyppisen salin. Se pysyy henkilökunnan virkistyskäytössä.

Nissinen ei halua eritellä myynnin syitä, koska ei niitä tarkasti tiedä. Sen voi yleistää, että yhtiön kiinteistömassaa hoidetaan liiketaloudellisilla perusteilla.

Raumalla on pitkään vellonut toimitukseenkin kantautunut huhu, että Kivirannan kiinteistö olisi lahjoitettu monet kerrat fuusioituneelle yritykselle ja lahja-kirjassa olisi ehtona työntekijöiden virkistyskäyttö.

– Tämä ei pidä paikkaansa. Rauma-Raahe Oy on ostanut kiinteistön tammikuussa 1951 yksityishenkilöiltä, Nissinen toteaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.