UPM:n paperibisnes jälleen voitollista, vaikka niukasti

Niukka voitto on tehty kustannussäästö- ja tehokkuuskuureilla. UPM jatkaakin vuorojärjestelyjä, määräaikaisia lomautuksia tai työaikojen lyhentämistä tarpeen mukaan.

UPM sai vuoden kolmannella neljänneksellä käännettyä painopaperibisneksensä takaisin plussan puolelle. Niukasti tosin, sillä 784 miljoonan euron liikevaihdosta vertailukelpoista liikevoittoa jäi vain 19 miljoonaa euroa. Se on 2,5 prosenttia vaihdosta.

Rauman-tehdas kuuluu UPM Communications Papers -ryhmään, jonka tuotteiden kysyntä on pahiten kärsinyt koronakriisistä. Kolmannella kvartaalilla kysyntä elpyi vähän, mutta oli silti 18 prosenttia alempana kuin vuosi sitten. Markkinahinnat laskivat viitisen prosenttia.

Niukka voitto on tehty kustannussäästö- ja tehokkuuskuureilla. UPM jatkaakin vuorojärjestelyjä, määräaikaisia lomautuksia tai työaikojen lyhentämistä tarpeen mukaan.

Konsernin vertailukelpoinen liikevoitto putosi heinä-syyskuussa 215 miljoonaan euroon, kun se viime vuonna oli vastaavaan aikaan 342 miljoonaa euroa.

- Olemme ryhtyneet toimiin kilpailukykymme varmistamiseksi, ja liiketoiminnot menestyivät tyydyttävästi COVID-19-pandemian aiheuttamissa erittäin poikkeuksellisissa oloissa. Heikoista paperimarkkinoista ja sellun matalista hinnoista huolimatta yhtiön kannattavuus parani hieman edellisestä neljänneksestä, rahavirta vankistui ja liikevoittomarginaali pysyi yli 10 prosentissa, kommentoi UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

UPM:n mukaan sellun kysyntä säilyi melko hyvällä tasolla ja sitä tuki pehmoja hygieniapapereiden kuten myös joidenkin pakkaus- ja erikoispaperituotteiden hyvä kysyntä.

Raumalla konsernilla ei ole sellutehdasta. Täällä sellua valmistaa Metsä Fibre.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut