UPM:n yhtiökokous esittää osingon pysyttämistä entisellään ja hallitukseen palkkiokorotuksia

Koronavuosi ei ole vähentämässä UPM:n osingonjakoa edellisistä vuosista. Kuvassa yhtiön Rauman-tehdas. KUVA: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Metsäyhtiö UPM Kymmene Oyj:n yhtiökokous esittää osakkeenomistajille viime tilikaudelta maksettavaksi osingoksi 1,30 euroa osakkeelta. Summa on sama kuin se on ollut kahtena edellisenä vuonna, eli esimerkiksi koronapandemian vuoksi osikoa ei olla laskemassa.

UPM:n yhtiökokous pidetään etänä maaliskuun lopussa.

Yhtiökokous esittä lisäksi, että yhtiön hallituksen jäsenten palkkioita nostetaan viidellä tuhannella eurolla. Hallituksen puheenjohtajan palkkio olisi nän 195 000 euroa, varapuheenjohtajan 140 000 euroa ja hallituksen jäsenien palkkio 115 000 euroa. 40 prosenttia palkkiosta esitetään maksettavaksi yhtiön osakkeina ja 60 prosenttia rahana.

Hallituksessa jatkaviksi esitetään nykyisiä hallituksen jäseniä (Berndt Brunow, Henrik Ehrnrooth, Emma FitzGerald, Piia-Noora Kauppi, Marjan Oudeman, Martin à Porta, Kim Wahl ja Björn Wahlroos) lukuunottamatta Ari Puheloista ja Veli-Matti Reinikkalaa, jotka eivät ole ilmoitukseksan mukaan käytettävissä. 

Uudeksi hallituksen jäseneksi yhtiökokous esittää suurlähettiläs Jari Gustafssonia.