UPM sulkemassa paperikoneen Raumalla - työntekijät protestoivat

UPM on vähentämässä painopaperikapasiteettia Euroopassa, ja vähennykset osuvat myös Raumalle. Metsäjätin suunnitelmissa on sulkea Rauman tehtaan paperikone 3 pysyvästi. 

Yt-neuvottelut käynnistetään UPM Rauman osalta välittömästi.

UPM Rauman paperitehtaan vuosikapasiteetti on 1 210 000 tonnia LWC- ja SC-papereita. PK 3:n vuosikapasiteetti on 245 000 tonnia SC-papereita ja se työllistää 90 henkilöä. 

- Suunniteltujen toimenpiteiden tavoitteena on varmistaa UPM:n jäljellejäävän kapasiteetin tehokas käyttö. Suljettaviksi suunnitellut paperikoneet ovat joko teknisen käyttöikänsä loppuvaiheessa, niiden tuotepaletti on rajallinen tai niiden kannattavuus heikko. 

- Tilanne on erittäin valitettava henkilöstön kannalta, mutta ylikapasiteettitilanteessa meidän on sopeutettava kapasiteettimme kannattavan kysynnän tasolle, sanoo UPM:n Paperiliiketoiminnan johtaja Jyrki Ovaska yhtiön pörssitiedotteessa.

UPM:n Rauman-tehdas työllistää yhteensä 710 henkilöä. Tehdas on perustettu vuonna 1969. 

Paperiliiton Rauman osasto 42 aikoo järjestää mielenilmauksen paperikone 3 lopullisen sulkemissuunnitelman johdosta. Työntekijät poistuvat työpaikoiltaan perjantaina kello 06.00 ja palaavat takaisin töihin lauantaina kello 06.00. 

Vuorokauden mittaiseen mielenilmaukseen osallistuu 450-500 Paperiiton Rauman osastoon kuuluvaa työntekijää.

Lue lisää huomisesta Länsi-Suomesta.