Urastartti jäi kahtena vuotena väliin koronan vuoksi – nyt rekrytointimessut järjestetään "isompana kuin koskaan": paikalla yli 60 yritystä

Messuja vietetään poikkeuksellisesti jo tammikuun puolella.

Urastartti-rekrytointimessut järjestetään koronavuosien jälkeen Raumalla "isompana kuin koskaan", kertoo messuorganisaatio tiedotteessaan.

Perinteisesti helmikuun puolella järjestetyt messut pidetäänkin tänä vuonna jo 25. tammikuuta Kivikylän Areenalla eli Rauman jäähallilla.

Lähialueen työnantajia on saatu messuille tänä vuonna yli 60.

–Tämän vuoden messujen kantavana teemana on Työelämän taidot. Niiden haastamaksi pääsee usein ensimmäistä kertaa 15-kesäisenä kesätöissä, ja parhaimmillaan niitä tarvitaan vielä eläkkeelläkin. Messuiltamme löytyy muun muassa CV-työpaja, pitchaushiomo sekä duunikoutsiohjausta, kertoo projektipäällikkö Ida Susi tiedotteessa.

Yrityksiä palvelee messujen kautta myös Rinki-yhteistyöryhmä, joka tähtää yritysten ja oppilaitosten välisen yhteistyön kehittämiseen.

Messuilla halutaan korostaa positiivisen asenteen merkitystä työnhaussa.

– Kyselyjen mukaan kaikki Rauman seudun työpaikat eivät tule julkiseen hakuun. Rohkeasti esittäytymään tuleva ja osaamistaan avaava henkilö, iästä tai kokemuksesta riippumatta, voi herättää yrityksessä tarpeen olla päästämättä juuri tätä talenttia pois käsistään, Susi sanoo.

Messuvieraita kuljetetaan paikalle busseilla niin Rauman seudun peruskouluista, lukioista kuin muistakin oppilaitoksista. Ilmainen messubussikyyditys järjestetään myös Porista.

Lisätietoa messuohjelmasta ja aikatauluista löytyy urastartti.fi -verkkosivuilta.

Messut järjestää Rauman nuorkauppakamari yhteistyössä Rauman kauppakamarin, Rauman kaupungin ja sanomalehti Länsi-Suomen kanssa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut