Urastartti tarjoaa ratkaisuja työvoimatarpeisiin – messut järjestetään jo kolmannentoista kerran

Urastartti-messut järjestään helmikuussa nyt kolmannentoista kerran. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Satakunnan suurin rekrytointimessu Urastartti järjestetään tiistaina 11. helmikuuta Raumalla Äijänsuon areenalla. Talousalueensa merkittävimmäksi rekrytointimessuksi noussut tapahtuma järjestetään jo kolmannentoista kerran.

– Viime keväänä messupaikkoja ennakkovarattiin enemmän kuin kertaakaan aiemmin. Tämä kertoo siitä, että Rauman seudulla yrityksillä on tarvetta tekijöille, ja Urastartissa voi ihan oikeasti hankkia itselleen työpaikan – toteaa projektipäällikkö Maija Männistö.

Raumalla ja lähiseudulla on viime aikoina kuultu työllisyyden kannalta sekä positiivisia että negatiivisia uutisia. Urastartti mahdollistaa ”Osaaminen esiin” –messuteeman avulla sekä työntekijöille että työnantajille mahdollisuuden löytää toisensa.

– Osaaminen esiin -teema pätee niin yrityksiin kuin messuvieraisiinkin. Urastartissa pääsee esittelemään omaa yritystoimintaansa ja avoimia työpaikkoja, mutta myös luomaan kontakteja ja verkostoitumaan alan osaajien kanssa. Paikalla ovat käytännössä kaikki alueemme merkittävimmät työnantajat, joten kaikenikäisillä työntekijöillä on mahdollisuus löytää uusi työpaikka itselleen messujen avulla.

Tapahtuma-aamuna järjestetään viime vuoden messuilla ensimmäistä kertaa kokeiltu ja todella positiivisen vastaanoton saanut Ope-Yrittäjä –tapaaminen Rauman kauppakamarin Rinki-yhteistyöryhmän toimesta. Ringin tavoitteena on tukea Rauman seudun yrityksiä osaavan työvoiman saatavuudessa ja pitämisessä pitkällä aikavälillä. Ringissä vahvistetaan tiivistä yritys-oppilaitosyhteistyötä luomalla kohtaamispaikkoja ja luontevaa vuorovaikutusta yritysten ja oppilaitosten edustajien välille.

Urastartti-messut järjestää Rauman Nuorkauppakamari ry yhteistyössä Rauman Kauppakamarin, Rauman kaupungin ja Sanomalehti Länsi-Suomen kanssa.