Useiden parikymppisten miesten epäillään kuolleen myrkytykseen Turussa – "seudulla saattaa levitä nyt nuorten keskuudessa poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta"

Lounais-Suomen poliisin tiedotteen mukaan Turussa on huhtikuun aikana menehtynyt yllättäen jo viisi noin 20-vuotiasta miestä. He ovat kuolleet yksityisasunnoissa eri ajankohtina eri puolilla Turkua. Kuolemien epäillään johtuvan todennäköisesti huumausaineiden, alkoholin ja lääkkeiden yliannostuksesta tai niiden yhteisvaikutuksesta.

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että kaikissa tapauksissa on yhdistäviä tekijöitä, vaikka tapausten ei epäillä välittömästi liittyvän toisiinsa.

– Useiden nuorten henkilöiden kuolemat näin lyhyellä aikavälillä antavat aihetta epäillä, että Turun seudulla leviää nyt nuorten keskuudessa poikkeuksellisen vaarallista lääke- tai huumausainetta, sanoo rikosylikomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Muun muassa A-klinikkasäätiö on äskettäin varoittanut katukaupassa myynnissä olevista rauhoittavista lääkkeistä, joita mahdollisesti on terästetty fentanyylillä.

Fentanyyliä on tietojen mukaan lisätty alpratsolaami-valmisteisiin. Ainakin Ksalol-nimisen katukaupassa myytävän alpratsolaamin epäillään kevään aikana aiheuttaneen kuolemia ja sairaalahoitojaksoja Suomessa.

Alpratsolaami on Suomessa yleisesti käytetty bentsodiatsepiineihin kuuluva lääkeaine, mutta Ksalol-nimisenä valmisteena sitä ei ole Suomessa lääkemyynnissä.

– Katukaupassa myytäviä lääkkeitä ei tule käyttää, koska niiden sisältö ei vastaa pakkauksessa mainittua tuotesisältöä, Riiali muistuttaa.