Uuden kaupunginjohtajan valintapohdinnat heti käyntiin – "Yllätys tämä oli, mitään keskustelua ei ole ollut"

Haku laitetaan käyntiin sen jälkeen, kun Hyvinkää on tehnyt ratkaisunsa.

Johtohahmo Rauman kaupungintalolla saattaa hyvinkin vaihtua. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) sanoo ymmärtävänsä Rauman kaupunginjohtajan Johanna Luukkosen halun hakeutua Hyvinkäälle. Asiaan ei liity hänen mukaansa mitään dramatiikkaa.

– Olemme pitäneet hänen työtavastaan ja mielellämme olisimme hänet pitäneet, mutta emme ketään omista. Pidämme kohteliaisuutensa että meillä on virkakuntaa, jolle on kysyntää muuallakin, Leppikorpi kommentoi.

Hän sanoi saaneensa myöhään keskiviikkona tiedon Luukkoselta tämän Hyvinkäälle antamasta suostumuksesta.

– Yllätys tämä oli henkilökohtaisesti, kun mitään tällaista keskustelua ei ole ollut. Menetys, mutta ymmärrettävä. Mekin korostamme kotiseuturakkautta niin emme voi sellaista muiltakaan kieltää.

Luukkosen seuraajan valinta käynnistyy välittömästi, kun Hyvinkää on tehnyt ratkaisunsa.

Leppikorven mielestä aikatauluna voisi olla se, että haku laitettaisiin käyntiin kesän kynnyksellä, kesäkuussa syntyisi esitys seuraajasta ja heinäkuussa vielä kerran istuva nykyinen valtuusto valitsisi uuden kaupunginjohtajan.

– Sijaisjärjestelyjä ei ole syytä pitkittää. Siellä odottaa uuden valtuustokauden alkaessa talousarvion ja strategian laadinta sekä talousohjelma, joten tarvitsemme kaikki johtavat viranhaltijat riviin.

Kaupunginjohtajalta toivottavia ominaisuuksia ei Leppikorven mielestä ole syytä muuttaa aiemmasta eli vuoden takaisesta prosessista.

– Johanna oli sen tyyppinen kun haettiin ja nyt haetaan seuraajaa. Minusta ei tarvitse sapluunaa muuttaa, se oli erinomaisen hyvä ja selvä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut