Uuden Merijakamon suunnitelma kelpasi – koko paketti valtuuston käsiin

Fåfägan aluetta koskeva kaavauudistus tuo myös Merskaan lisää rakennusoikeutta.

Rauman Merijakamon alueelle suunnitellaan kaksikerroksista ja palanutta Löylymestaria huomattavasti suurempaa saunakokonaisuutta.

Rauman Merijakamon alueelle suunnitellun uuden saunan suunnitelmat kelpasivat Rauman kaupunginhallitukselle. Kaupunginhallitus päätti, että se lähettää Fåfängan asemakaavamuutoksen eteenpäin kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kaavamuutos mahdollistaa kaksikerroksisen ja noin tuhannen neliömetrin suuruisen saunarakennuksen palaneen Löylymestarin paikalle Kiikartornin kupeeseen.

Ylin kohta rajattiin 9,5 metriin

Merijakamon uuden saunan suunnitelmat keräsivät viranomaisilta vastustusta, kun kaavauudistus oli lausuntokierroksella. Kritiikki kohdistui muun muassa rakennuksen kokoon, kerroslukuun sekä kelluvaan saunaosaan.

Lausuntojen perusteella kaavan sallima rakennuksen ylin kohta rajattiin 9,5 metriin ja kelluvan saunan 4,5 metriin. Kaavan rakentamistapaohjeisiin kirjattiin, että saunarakennuksen tulee olla selkeä ja hillitty ja edustaa modernia laadukasta arkkitehtuuria.

Fåfängan alueella lisää rakennusoikeutta on tulossa myös Merskaan eli Merikylpylän saunojen alueelle sekä maauimalan länsipuolelle. Kylpylähotelli Suvitien ja Otantien liittymässä on mukana vain alustavana tulevaisuuden varauksena.

Fåfängan kaavauudistus kattaa Suvitien, Fåfängan, maauimalan, Otanlahden uimarannan sekä urheilukeskuksen alueen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut