Raumalaisperheen koti valittiin aurinkoenergiahankkeen pilottikohteeksi

Laitetoimittaja Satmaticin Hannu Poussu esitteli Anniina Nenoselle ja tämän lapsille Ennille ja Oonalle heidän kotitalonsa katolle asennettavaa aurinkopaneelia. Kuva: Pekka Lehmuskallio

– Tähän kun aurinko osuu, niin saadaan lämmintä vettä, Anniina Nenonen valottaa aurinkopaneelin toimintaa lapsilleen Ennille ja Oonalle.

Tarkemmin ottaen saadaan sähköä, jolla vesi lämpiää, mutta olennainen tulee joka tapauksessa selväksi: Kun paneelit asennetaan Nenosten omakotitalon katolle, ne alkavat tuottaa energiaa perheen käyttöön.

Raumalaisperheen koti valittiin Solarleap Satakunta -aurinkoenergiahankkeen pilottikohteeksi yli sadan hakijan joukosta. Kohteisiin asennetaan aurinkosähkö- tai lämpöjärjestelmät, joiden energiantuotantoa pääsee kuka tahansa seuraamaan verkossa viiden vuoden ajan.

– Kohteista näkyy sekä reaaliaikainen tuotto että edellisten viikkojen ja kuukausien tuotto kilowatteina. Jokainen voi jatkossa käydä itse katsomassa, mitä järjestelmä on tuottanut ja tuottaa sen hetkisellä säällä, ja peilata näin hankinnan järkevyyttä omalla kohdallaan, projektipäällikkö Teemu Heikkinen selvittää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.