Uudenkaupungin koronajäljitys ruuhkautunut ja Pakkahuoneen kahvilassa mahdollisia altistuksia

U-Soten yhteistoiminta-alueella ovat tartuntamäärät olleet viime päivinä jyrkässä nousussa. Uudenkaupungin kaupungin koronatiedotteen mukaan tartuntoja todetaan eniten 20–30-vuotiailla sosiaalisissa kontakteissa. Viimeisen 14 vuorokauden aikana on uusia tartuntoja todettu Uudessakaupungissa 11, Kustavissa 5, Pyhärannassa 1, Taivassalossa 9 ja Vehmaalla 7.

– Uudessakaupungissa koronajäljitys on tautitapausten lisäännyttyä ruuhkautunut. Jäljitystyöhön pyritään saamaan lisää henkilökuntaa, mutta haasteita työhön tuo myös terveydenhuollossa edelleen jatkuva lomakausi, kertoo tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Minna Helenius.

Huonontuneen epidemiatilanteen takia on Uudenkaupungin kaupungin järjestämät elokuun lauantaiset rauhateemaiset toritapahtumat päätetty peruuttaa.

– Rauhan juhlavuoden ohjelmia pyritään järjestämään jossain muodossa loppuvuoden aikana, mikäli epidemiatilanne sen sallii, Uudenkaupungin elinkeinopalveluiden Teija Isotupa kertoo.

Uudessakaupungissa, Pakkahuoneen vierassataman kahvilassa on ollut mahdollista altistua koronavirustartunnalle.

Henkilöitä, jotka ovat asioineet Pakkahuoneen kahvilassa torstaina 29. heinäkuuta kello 8-15 tai perjantaina 30. heinäkuuta kello 15-22, kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua.