Uudenlainen oppiminen esillä Koulumessuilla

Aliisa Järvinen myi koulumessuilla pipoja. Äiti Sanna Järvinen oli hoitanut pipojen ompelemisen ja Aliisa leikkaamisen sekä silittämisen. Pipot tekivät hyvin kauppansa, sillä puolen päivän aikaan jäljellä oli enää muutama. Kuvat: Esa Urhonen

Vaikka on lauantai, käy Eurajoen Keskustan koululla kova vilinä. Syynä tähän ovat Koulumessut, joissa perheillä on muun muassa mahdollisuus päästä tutustumaan uuden opetussuunnitelman tuomaan erilaiseen oppimismaailmaan.

Uudet oppimistavat eivät kosketa enää pelkästään koululaisia ja opettajia, vaan yhteisöllisyyden ajatus tuo myös vanhemmat ja isovanhemmat lähemmäs koulun arkea.Keskustan koulun rehtori Vesa-Pekka Leino kertoo osallisuuden olevankin keskeistä nykyisessä koulumaailmassa. 

Leinon mukaan uusi opetussuunnitelma muuttaa myös oppimiskäsitystä.

– Nyt tullaan pois pulpeteista. Oppilaille annetaan välineet, ja he itse tutustuvat uusiin asioihin. Omat muutoksensa tuo myös menossa oleva digiloikka, Leino selventää.

Muutokset tuovat haasteita myös henkilöstölle, jota Leino kiitteleekin hienosta asenteesta.

Pelkästään uuteen opetussuunnitelmaan tutustumista ei messuilu Eurajoella kuitenkaan ollut, vaan oppilaiden esitykset, puffet ja kirppis pitivät messuyleisön liikkeessä. Paikalle oli saapunut myös Wilson Kirwa esittelemään tuotteitaan sekä puhumaan yhteisen tekemisen puolesta.

Wilson Kirwa esitteli messuilla omia tuotteitaan ja puhui yhteisen tekemisen puolesta. Hän kannattaa myös kierrättämisen ideaa. - Säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä, kun tekee ja korjaa itse, Kirwa painotti.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.