Uudenkaupungin autotehtaan akkutuotantolinjalla kärähti jälleen – reilun viikon sisällä kolme vastaavaa tapausta, jotka eivät liity toisiinsa

Uudenkaupungin Valmet Automotiven autotehtaan akkutuotantolinjalla oli keskiviikkona jälleen palohälytys. Viime viikolla hälytyksiä oli autotehtaan alueella kaksi.

Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki kertoo, että kaikissa kolmessa tapauksessa akkutehtaan tuotantolinjalla on tuotantoprosessin virheestä johtuen rikkoutunut akkukenno, mikä on aiheuttanut savua.

– Sikäli näillä ei ole yhteyttä toisiinsa, että ne ovat kaikki tapahtuneet tuotantolinjalla eri vaiheissa. Tuotantoprosessissa on tapahtunut jotain, mikä on aiheuttanut akkukennon rikkoutumisen, Mäki sanoo.

Mäen mukaan liekkejä ei ole näkynyt missään kolmesta tapauksesta. Akkukennon rikkoutuminen on aiheuttanut savua, ja tästä syystä akut on poistettu tuotantolinjalta ja tilat evakuoitu. Kaikissa tapauksissa akun tyyppi on ollut samanlainen.

Mäki sanoo, että kahden ensimmäisen tapauksen johdosta akkutuotantolinjan prosessien turvallisuutta on jo arvioitu. Kolmannen tapauksen myötä arvioitavaa tulee vielä lisää.

– Koko prosessi täytyy käydä läpi, hän sanoo.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Eemu Hyvönen kertoo, että pelastuslaitoksen tehtäväksi keskiviikon hälytyksessä jäi tarkistaa tilanne.

Hyvösen mukaan kaksi henkilöä toimitettiin jatkotutkimuksiin, mutta vakavilta henkilövahingoilta todennäköisesti säilyttiin.

Muokattu juttua kello 15.15 kauttaaltaan ja kello 15.39 lisätty Mikael Mäen kommentit.