Uudenkaupungin kerrostalopalo vaati ihmishengen - talo on pitkään asumiskelvoton

Uudessakaupungissa pienkerrostalon tulipalossa on kuollut yksi henkilö. Kuva: Jyrki Saarni

Uudessakaupungissa pienkerrostalon tulipalossa on kuollut yksi henkilö, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä Alisellakadulla on kymmenen asunnon pienkerrostalo.

Tältä tilanne näytti päivällä ylhäältä päin. Kuva: Arttu Lehtonen

Ylin kerros on tuhoutunut palossa eikä kiinteistö ole pitkään aikaan asumiskelpoinen. Syttymissyystä ei ole tietoa eikä toistaiseksi ole varmaa, mistä kohtaa ylintä eli kolmatta kerrosta palo on syttynyt.

Kuollut löydettiin asunnosta. Pelastuslaitoksen mukaan asunnosta löydettiin myös yksi loukkaantunut. Toistaiseksi ei pystytä varmistamaan, olivatko he samassa asunnossa eikä heistä ole tarkempia tietoja.

Palo muodosti paljon savua ja rakenteita jouduttiin avamaan palopesäkkeiden löytämiseksi siinä vaiheessa, kun työt olivat edenneet jälkisammutusvaiheeseen. Kuva: Arttu Lehtonen

Palon sammutustöissä on siirrytty jälkisammutusvaiheeseen. Parhaimmillaan paikalla oli kymmenisen pelastuslaitoksen yksikköä ja päivystävän palomestari arvioi puoli neljän jälkeen iltapäivällä, että ainakin yksi yksikkö jäänee kohteeseen yön yli.

Hälytys paikalle tuli noin kello 11 tiistaina.

Juttua on päivitetty kello 12.49 ja 15.48.