Uudessakaupungissa siirrytään koronan takia etäopetukseen

Lähiopetukseen jäävät 1.–3.-luokkalaiset ja erityisen tuen oppilaat.

| Päivitetty

Tiistaina koolla ollut Varsinais-Suomen koronapandemian koordinaatioryhmä joutui toteamaan maakunnan olevan edelleen epidemian leviämisvaiheessa. Tiukoista toimista huolimatta ilmaantuvuusluku on kasvussa.

Tartuntatautilain muutokset toivat kunnille lisää päätäntävaltaa. Uusikaupunki käyttää nyt valtaansa ja siirtää yläkoululaiset ja alakoulujen 4.–6-luokkalaiset etäopetukseen 22.12.saakka.

Tosin terveyslautakunnan päätöksessä puhutaan tilojen sulkemisesta. Virallisesti etäopetukseen siirtymisestä päättää opetustoimenjohtaja.

Sulku koskee Vehmaan, Hakametsän ja Kalannin kouluja sekä Uudenkaupungin yhtenäiskoulua.

Sulkemispäätös ei koske 1.–3.-vuosiluokkien, erityisen tuen oppilaiden, valmistavan opetuksen sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin kuuluvien oppilaiden käyttämiä tiloja.

Tiloja voidaan käyttää myös syrjäytymisvaarassa tai lastensuojelun tarpeessa olevien oppilaiden opettamiseen opetuksen järjestäjän harkinnan perusteella.

Koska lasten- ja aikuisten harrastus- ja kilpatoimintaa ei ole rajoitettu, koulujen liikuntatiloja voidaan käyttää näihin tarkoituksiin. Tilojen käytössä pitää tällöinkin huomioida niiden terveysturvallinen käyttö.

Tarpeen mukaan tiloja voidaan käyttää myös julkishallinnon välttämättömiin lähikokouksiin.

Uudenkaupungin koronailmaantuvuus on 500. Uusia tartuntoja on todettu viimeisen viikon aikana 60, joista suuri osa kouluikäisillä.

– Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen terveydenhuolto on tällä hetkellä kasvaneiden tartuntamäärien vuoksi haasteellisessa tilanteessa. Jäljitystyö on ruuhkautunut ja vie paljon voimavaroja vaarantaen osaksi jo muuta toimintaa, Uudenkaupungin tiedotteessa todetaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut