Uudessakaupungissa sijaitsevan Rinnekoti Jäsperlän asukkaille kiireellinen siirto – hoitokoti hakeutui konkurssiin

Varha oli jo aikaisemmin purkanut sopimuksen hoitokodin kanssa.

Kuvituskuva. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Varsinais-Suomen hyvinvointialue kertoo siirtävänsä Uudessakaupungissa sijaitsevan Rinnekoti Jäsperlän asukkaat korvaavaan yksikköön 8. syyskuuta mennessä. Asukkaat siirretään Uudessakaupungissa sijaitsevaan Suvelakotiin.

Siirron syynä on Rinnekoti Jäsperlän toiminnan loppuminen konkurssiin hakeutumisen myötä. 

Jäsperlässä asuu tällä hetkellä 16 Varhan asiakasta.

– Tilanne on asukkaille ja heidän omaisilleen luonnollisesti erittäin ikävä ja olemme siitä pahoillamme. Olemme ryhtyneet kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin, jotta asukkaiden hyvinvointi on turvattu koko muutosvaiheen ajan, ikääntyneiden palveluiden tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen sanoo tiedotteessa.Varsinais-Suomen hyvinvointialue irtisanoi 19. kesäkuuta palvelusopimuksen Rinnekoti Jäsperlän kanssa.

Syynä irtisanomiseen ovat yksikön toiminnassa havaitut puutteet sekä kykenemättömyys korjata palvelutaso sopimuksen mukaiseksi hyvinvointialueen huomautuksista huolimatta.

Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta ja yhteistyön oli tarkoitus jatkua sopimuksen irtisanomisajan mukaisesti 19. joulukuuta saakka.

Varha on parhaillaan perustamassa uutta lokakuun alussa avautuvaa asumispalveluyksikköä Uuteenkaupunkiin hoivapalveluyritys Attendon omistamaan Rauha-kiinteistöön.

Rinnekoti Jäsperlän asukkaille järjestyy sieltä vakituinen palveluasumisen paikka.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut