Uudessakaupungissa suurpalon ainekset - katso kuvat

Hirsirakenteinen piharakennus syttyi tuleen Merimiehenkadulla Uudessakaupungissa puolenyön aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Palo levisi piharakennuksesta noin sataneliöiseen asuinrakennukseen. Piharakennus paloi maan tasalle, ja asuinrakennus kärsi mittavia vahinkoja.

Asuinrakennuksessa oli sisällä kolme ihmistä, jotka kaikki selvisivät ulos rakennuksesta.

Talon lähellä sijaitsee muita vanhoja puutaloja, joihin palo oli vaarassa levitä. Kova tuuli lennätti kipinöitä, ja palosta syttyi useita muita palonalkuja, joten suurpalon vaara oli ilmeinen.

Liekkejä vastaan taisteli 20 pelastuslaitoksen yksikköä, eli 40 miestä. Palokunta sai palon taltutettua reilun tunnin kuluttua sen syttymisestä. Kaiken kaikkiaan pelastuslaitos evakuoi tiiviiltä puutaloalueelta 11 ihmistä. Sairaanhoito tarkisti neljän henkilön kunnon, sillä he olivat altistuneet runsaalle savunmuodostukselle.

Palo roihusi ympäristössä, josta osa on valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä. Tontti kuuluu Kärppä-nimiseen kortteliin, joka kaavoitettiin 1846 ja 1855 kaupunkipalojen jälkeen.

Asuinrakennus on rakennettu vuosina 1848 ja 1860, kuistiosa vasta 1980-luvulla. Palossa tuhoutunut ulkorakennus on vuodelta 1880.

Päärakennus oli asemakaavassa suojeltu rakennus, mutta ulkorakennus ei. 

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.