Uudet koronarajoitukset vaikuttavat Rauman vapaa-ajan palveluihin – uimahalli ja kuntosalit avataan maanantaina

Rauman uimahalliin pääsee taas maanantaina 17.1. Kuva: arkisto/ Juha Sinisalo

Lounais-Suomen aluehallintoviraston perjantainen päätös kieltää edelleen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä jatkaa tilojen sulkemista ja käyttöä koskevia koronarajoituksia Satakunnassa 16.-28.1. Aluehallintoviraston aiempi päätös on voimassa 15.1. asti.

Tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan asiakas-, osallistuja- ja odotustiloihin, joita käytetään muun muassa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajeihin. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat kuitenkin jatkaa Raumalla ohjattua harrastustoimintaa suljetuiksi määrätyissä tiloissa ilman yleisöä. Kaupungin liikuntatilat ovat seurojen vuorokäytössä.

Harrastustoiminnasta annettu päätös ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Uimahalli avautuu

Rauman uimahalli avataan yleisölle maanantaina 17.1. Uimahallin asiakasmäärää voidaan tarvittaessa rajoittaa terveysturvallisuuden varmistamiseksi.

Myös kaupungin kuntosalit avataan maanantaina 17.1. Kuntosalien kulkuluvat aktivoidaan, kun asiakas käy esittämässä koronapassin kaupungin palvelupiste Pyyrmanissa. Jo aiemmin koronapassinsa esittäneiden asiakkaiden kulkuluvat aktivoidaan automaattisesti .

Uimahallissa ja kuntosaleilla varmistetaan jatkossakin terveysturvallisuus ja mahdollistetaan lähikontaktien välttäminen. Koronapassia edellytetään kaikissa liikuntatiloissa yli 16-vuotiailta.

Museot ja kirjastot pysyvät Raumalla auki

Museot ovat avoinna, ja niissä edellytetään koronapassia yli 16-vuotiailta. Asiakasmääriä voidaan niissäkin tarvittaessa rajoittaa turvallisen museovierailun varmistamiseksi.

Kirjastoissa tulee huolehtia riittävien turvaetäisyyksien säilyttämisestä.

Nuorisotilat ovat avoinna vuonna 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Tiloissa noudatetaan maskisuositusta, ja asiakasmääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa. Nuorten työpajatoiminta, etsivä nuorisotyö ja Ohjaamo toimivat normaalisti. Nuorisotoiminnassa huomioidaan terveysturvallisuus.

Rauman kansalaisopiston kurssit jatkuvat etäopetuksena 28.1. asti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen suositusten mukaisesti. Kaupungin omistamien tilojen vuokrauskäyttöä on rajoitettu 28.1. asti aluehallintoviraston määräystä noudattaen.

Kaikissa kaupungin tiloissa noudatetaan yli 10-vuotiaiden maskisuositusta.