Uudet suunnitelmat: Maauimalan toista päätyä syvennetty, jotta reunoilta voi hyppiä

Vanhan altaan eteen on tarkoitus rakentaa muurikivistä taso, johon sijoitettaisiin 30 senttiä syvä kahluuallas pikkulapsille. "Tämän uuden tason eteen tulisi muun muassa minigolf," kertoo Riku Räsänen. Vanhan huoltorakennuksen pukuhuoneita ja kioskikahvilaa saisi jatkossakin käyttää vapaasti.

Rauman maauimalan uudistuksen suunnittelu on jälleen edennyt.

– Viimeksi esiteltyjen kuvien jälkeen tuli eniten palautetta siitä, että makiksessa pitää saada hyppiä. Uusimmassa suunnitelmaversiossa ison altaan syvyys on matalassa päässä 50 senttiä, keskellä 110–130 senttiä ja päädyssä 180 senttiä. Näin saadaan järjestettyä reunoilta hyppiminen, kertoo Riku Räsänen.

Tarkoitus on saada suunnitelmat lupaprosessiin helmikuussa.

– Sitten asia etenee eri virkamiehille. Jos kaikilla on hyvä mieli, niin rakentamaan voidaan päästä jo keväällä. Siinä tapauksessa uudessa hienossa makiksessa polskittaisiin ensi vuonna.

Projektia varten on perustettu oma yritys, Makis Oy, joka vastaa rakentamisesta ja maauimalan toiminnasta.

– Yhtiön ei ole tarkoitus saada voittoa, vaan kaikki tulot on tarkoitus käyttää maauimalan kehittämiseen. Yhtiön tilinpäätökset tulevat julkiseksi eli niitä voi sitten jokainen halutessaan tarkistella, lupaa Räsänen.