Uusi herraspari astui viikonloppuna valtaan Eurajoella

Kuva: Jarmo Sallila


Eurajoen vuoden 2020 Kartanonrouvaksi valittiin Kirsi Hassinen ja -herraksi Timo Antti. Herraspari julkistettiin perinteisesti Eurajoen markkinoiden yhteydessä lauantaina.

Herrasparin valitsee vuosittain Eurajoen Yrittäjien hallitus.

– Valinta ei koskaan ole helppo, sillä sopivia ehdokkaita on usein monia. Yleensä valinta kohdistuu henkilöihin, jotka ovat osoittautuneet kunnan yhteisten asioiden hoidossa aktiivisiksi toimijoiksi, sanoo valintaprosessissa mukana oleva Jarmo Sallila.

Herrasparin yhtenä tehtävänä onkin tehdä Eurajokea tunnetuksi. Tehtävän hoitamiseen liittyy muun muassa erilaisiin tilaisuuksiin osallistuminen.

Liian vakavasti tehtävää ei kuitenkaan tule ottaa.

– Kyseessä on osittain leikkimielinen kunniatehtävä, joka pitää hoitaa tyylikkäästi.

Aktiiviset toimijat

Kartanonrouvaksi valittu Kirsi Hassinen työskentelee kansainvälisissä työtehtävissä liiketoimintayksikön johtajana Platomilla. Vapaa-ajallaan hän on toiminut aktiivisesti yhdistystoiminnassa muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliitossa, Rauman Akateemisissa Naisissa, kyläyhdistystoiminnassa ja Eurajoen Veikoissa.

– Olen kiitollinen valinnasta ja tästä uudesta roolista kartanonrouvana.

Kartanonherraksi valittu Timo Antti on puolestaan monelle eurajokelaiselle tuttu muun muassa kunnanvaltuustosta. Eurajoen Lapijoella asuva Antti on maatalousyrittäjä,  jonka tilalla tuotetaan niin kauraa kuin vehnääkin.

– Kartanonherraksi nimittämisen koen erityisen suurena kunniana, erityisesti siksi, että yrittäjät nimittivät tehtävään maatilayrittäjän. Olihan Vuojoen Kartanon omistaja joskus maanviljelysneuvos Björkenheim, muistuttaa Antti.

Ensimmäinen Kartanonherra valittiin Eurajoella Martti Hietapakan ehdotuksesta jo vuonna 1986.