Uusi HTT Varsinais-Suomeen - tiedätkö, mitä sellainen tekee?

Varsinais-Suomen alue on saanut uuden hyväksytyn tavarantarkastajan (HTT), joka on suorittanut hyväksytysti Keskuskauppakamarin HTT-kokeen.

Tällä hetkellä alueella on 15 tavarantarkastajaa, joiden tehtävänä on suorittaa puolueettomasti teknisiä arvioita tavaroista ja palveluista. Tavarantarkastajat toimivat myös arvokkaana apuna esimerkiksi riitatilanteissa, tiedottaa Turun kauppakamari.

Tuoreen tarkastajan, Spinkkilä Oy:n toimitusjohtaja Pekka Spinkkilän osaamisaloja ovat rakenteiden mikrobitutkimukset, niiden kosteusmittaukset ja rakennusfysikaalinen toiminta sekä kiinteistöjen kuntotarkastukset.

HTT-tarkastuksia tehdään esimerkiksi silloin, kun tarvitaan puolueeton näkemys auton maalauksen asianmukaisuudesta, kylpyhuoneen vedeneristyksen normien mukaisuudesta tai siitä, vastaako tuotantolinjan toiminta sovittua.

Pätevyys edellyttää kokeen läpäisemisen lisäksi tutkintoa osaamisalalta sekä sen jälkeen vähintään 10 vuoden työkokemusta.

HTT-tarkastuksia tehdään vuosittain noin 800, eniten rakentamiseen, ajoneuvoihin ja koneisiin liittyen. Tarkastusten tilaajista noin puolet on yrityksiä tai organisaatioita ja puolet kuluttajia.