Uusi jätekuvio ei kelpaa Raumallekaan – aiesopimus äänestettiin nurin

Jo aiemmin Eurajoki jätti päätöksen osakkuudesta hyväksymättä.

Osakkaksi lähteminen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:hyn ei kelvannut Rauman kaupunginhallitukselle. Kyse oli aiesopimuksesta, joka tähtää siihen, että Rauma merkitsee yhtiön osakkeita ja siirtää jätehuoltotehtävien hoitamisen yhtiölle.

Kaupunginhallitus päätyi kuitenkin hylkäämään aiesopimuksen äänin 5–2. Aiemmin sekä jätehuoltolaitoksen johtokunta ja tekninen valiokunta olivat aiesopimuksen kannalla. Kaupunginhallituksessa asia kääntyi päälaelleen.

Hylkäämistä esitti kaupunginhallituksen jäsen Samu Vahteristo (kok.) ja kannatti Pasi Mäenranta (ps.). Äänestyksessä samalle kannalle asettuivat myös Helena Ollila (kesk.), Iida Lampi (kok.) ja Kalle Leppikorpi (sd.).

Aiesopimuksen hyväksymisen kannalle asettuivat Pasi Alonen (vihr.) ja Sirpa Viitanen (sd.). Sari Seimelä (sd.) äänesti tyhjää. Jari Laihonen (sd.) oli poissa kokouksesta.

Jo aiemmin Eurajoen kunta on pidättäytynyt aiesopimuksen hyväksymisestä. Kunta aikoo katsoa jätehuollon vaihtoehdot rauhassa ja päättää asiasta ensi vuoden puolella.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) on 17 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Uusia osakkaita on pyydetty mukaan vuoden 2021 alusta lähtien. Yhtiölle valmistuu silloin myös Saloon jätteenpolttolaitos.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut