Uusi lääkärikeskus avaa ovensa Raumalla – saman katon alle on tulossa useita raumalaisille tuttuja lääkäreitä

Nortamonkadulla sijaitseva Kanalinhelmen lääkäriasema on saanut uudet omistajat.

| Päivitetty

Lääkärikeskus Kanalinhelmen toiminta käynnistyy maanantaina. Lääkärikeskuksen taustalta löytyvät lääkärit, Eero Kitinoja (vas.) ja Mika Virtala. Asiakkaita vastaanottavat sairaanhoitajat Lena Leino (vas.) ja Sari Nevanpää.

Nortamonkadulla sijaitseva Kanalinhelmen lääkäriasema on saanut uudet omistajat. Samalla nimi muuttuu Lääkärikeskus Kanalinhelmeksi.

Lääkärikeskuksen takaa löytyy muun muassa monelle raumalaiselle tuttu erikoislääkäri Mika Virtala. Virtalan aisaparina toimii toinen raumalaisille tuttu mies, erikoislääkäri Eero Kitinoja.

Erikoislääkäripalvelujen lisäksi uusi toimija haluaa panostaa oma- ja perhelääkärimalliin sekä kotikäynteihin.

Lääkärikeskuksen ovet avautuvat asiakkaille maanantaina.

Pitkä yhteinen historia

Virtalalla ja Kitinojalla on takana pitkä yhteinen polku, joka juontaa juurensa jo lääkäriopintojen alkuvuosiin. Vuonna 2018 kaksikko teki yhteistyössä muun muassa Rauman kiirevastaanoton uudistusta.

Kitinoja on toiminut lääkärinä pääosin Turun seudulla ja Laitilassa. Virtala on puolestaan toiminut erilaisissa tehtävissä ympäri maata. Hän on muun muassa Porissa toimivan lääkärikeskus Karhulinnan perustajia. Lisäksi hän toimii pitkäaikaistyöttömien vastuulääkärinä Raumalla.

– Rauma on kotikaupunkini ja ajattelin, että näin voisin omalta osaltani tuoda osaamistani täydentämään Rauman terveydenhuollon kenttää, luonnehtii Virtala syyskuussa tehtyä kauppaa.

Täysin yksin hän ei hankkeeseen halunnut lähteä.

– Ilman Eeroa tämä ei olisi mennyt maaliin, kiittelee Virtala.

Kitinoja tulee toimimaan lääkärikeskuksen vastaavana lääkärinä.

– Minulle kuuluu puolestaan lääkärikeskuksen toiminnasta vastaaminen, kertoo Virtala vastuujaoista.

Tuttuja nimiä lääkäreiksi

Lääkärikeskus Kanalinhelmi tulee aluksi toimimaan 10 lääkärin voimin. Mukaan on saatu paikallisia, tuttuja nimiä, mutta myös uusia osaajia esimerkiksi Varsinais-Suomesta. Tarkoituksena on ollut saada Raumalle edustusta ns. puutealoilta.

– Neurologia on yksi, josta meillä on verkot vesillä. Toinen on vatsaelinkirurgia, jonka osaajana saimme meille gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri Jussi Aallon. Muitakin paikallisia lääkäreitä on tulossa toimintaan mukaan, iloitsee Kitinoja.

Etsinnässä on myös käsikirurgian ja reumatologian osaajat. Urheilulääketiede näkyy yrityksen toiminnassa myös vahvasti, sillä Virtala on toiminut pitkään muun muassa Pallo-Iirojen, Lukon ja Salban lääkärinä.

Raumalla toimii jo nyt yksi paikallinen lääkärikeskus ja useita valtakunnallisia ketjuja. Millaista kilpailua Kanalinhelmi haluaa alalla herättää?

– Pyrimme täydentämään olemassa olevia palveluja. Raumalla on paljon hyviä toimijoita ja osaajia. Me olemme nyt yksi lisäpala toimijoiden joukossa, Virtala kiteyttää.

Elina Junnilan luotsaama Kotihoitopalvelu Sata tuottaa edelleen asiakkailleen kotihoito- ja kotisairaanhoitopalveluja.

Virtala ja Kitinoja haluavatkin luoda Raumalle uudenlaista kysyntää.

– Koska olemme pieni ja ketterä, pystymme toteuttamaan esimerkiksi omalääkärimallia tai kotikäyntejä helpommin kuin isot toimijat, Kitinoja selvittää.

Työterveys mukaan maltillisesti

Julkinen puoli kipuilee lääkäripulan kurimuksessa. Miksi yksityisen on helpompi värvätä osaajia joukkoihinsa?

– Meillä on se kokemus, että lääkärit haluavat työskennellä paikassa, jossa pääsee itse vaikuttamaan omaan tekemiseen ja tuomaan sitä kautta oman panoksen paikan kehittämiseen. Me tarjoamme foorumin, jossa on tilaa uusille ajatuksille ja kehitysehdotuksille. Se on otettu ammattikunnassa ilolla vastaan, sanoo Kitinoja.

– Meidän pienen lääkärikeskuksen etuja ovat myös ketteryys ja mahdollisuus vasta nopeastikin uudenlaiseen tarpeeseen, lisää Virtala.

Seuraava kehitysaskel odottaa ensi vuoden puolella, jolloin toimintaan on tarkoitus ottaa mukaan myös työterveys.

– Aloitamme sitä harkitun maltillisesti. Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että meillä on jo useampia työterveyslääkäreitä. Siitä on hyvä lähteä toimintaa kehittämään tulevaisuudessa, sanoo Virtala.

Lisätilaa tulossa tammikuussa

Kanalinhelmi aloitta toiminnan kahden vastaanottohuoneen voimalla. Tammikuussa kaatuu seinää ja lisätilaa tulee neljän vastaanottohuoneen, toimenpidehuoneen ja odotusaulan verran lisää. Siihen saakka sopu antaa tilaa.

Lääkärikeskukseen tulee oma ultraäänilaitteisto ja tilat laboratorionäytteiden ottoa varten. Sen sijaa kuvantamispalvelut on tarkoitus hankkia yhteistyökumppaneilta.

– Meillä on myös erittäin osaavat hoitajat. Kaksi hoitajaa on täällä päivisin ja yksi hoitaja iltaisin.

Vaikka molemmat miehet näkevät Raumalla paljon potentiaalia, ei kumpikaan pidä järkevänä lääkärikeskuksen kasvattamista liian isoksi.

– Toki pyrimme tarjoamaan kaupunkilaisille mahdollisimman monipuoliset palvelut. Haluamme näin myös tukea hyvinvointialueen taakkaa. Yhteistyölle on aina tilaa, molemmat miehet vakuuttavat.

Uutista päivitetty klo 14.32. Muokattu kotihoito- ja kotisairaanhoitopalveluja koskevaa kohtaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut