Uusi liikennepalvelulaki astuu voimaan heinäkuun alussa - Rauma tehnyt jo sopimuksia

Uudistuksen jälkeen esimerkiksi taksiliikenteen päivystysvelvoite poistuu. Kuva: Pekka Lehmuskallio

1.7. voimaan astuva liikennepalvelulaki koskee muun muassa kuntien lakisääteisiä henkilökuljetuksia, kuten vammaispalvelulain mukaisia kuljetuksia, koulukuljetuksia, sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tukea ja sekä kunnan muita kuljetuksia. 

Enemmistö Rauman kaupungin taksimaisista kuljetuksista on vammaispalvelulain mukaisia asiointi- ja virkistysmatkoja. Uudistuksen jälkeen taksiliikenteen asemapaikka, enimmäishintasääntely, päivystysvelvoite sekä esteettömän kaluston kuljettajien erityiset ammatti- ja terveysvaatimukset poistuvat. 

Rauman kaupunki kilpailutti keväällä 2018 kaikki sosiaali- ja terveystoimialan henkilökuljetukset ja teki sopimuksen Rauman Ula-taksi Oy:n kanssa 1.7.2018-31.12.2019 välisistä kuljetuksista. 

Tämän lisäksi kaupunki on jatkanut Satakunnan Aluetaksin kanssa henkilökuljetusten kyydinvälityksen sopimuskautta 31.12.2019 saakka. Tämä mahdollistaa kyytien vastaanottamisen, yhdistämisen ja välittämisen, raportoinnin sekä kyydintilaushinnan siirtymisen kaupungin maksettavaksi. 

- Sopimuksilla pystytään takaamaan palvelua vuoden jokaisena päivänä ja ympäri vuorokauden. Sopimuksissa on otettu huomioon myös käytettävä kalusto. Toivottavasti kaikki menee sopimusten mukaisesti 1.7.2018 alkaen ja asiakkaillemme muutos ei näy millään tavalla, kaupungin logistiikkasuunnittelija Risto Peltonen sanoo.