Uusi linja-autojen liikennöitsijä Raumalta Eurajoelle ja Poriin – samalla tulee myös uusia lipputuotteita

Rauman Gyytiä ajava LS-Liikennelinjat kuskaa matkustajia jatkossa myös Raumalta Eurajoelle ja Poriin.
Rauman Gyytiä ajava LS-Liikennelinjat kuskaa matkustajia jatkossa myös Raumalta Eurajoelle ja Poriin. Kuva: Juha Sinisalo

Rauma–Eurajoki–Pori-välillä ajavien linja-autojen 100, 101 ja 102 liikennöitsijä vaihtuu, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskus. Kilpailutuksen voittanut LS-Liikennelinjat Oy aloittaa liikennöinnin kesäaikataulujen alusta eli 5. kesäkuuta.

Ely-keskuksen mukaan linjastorakenne on samantyyppinen kuin ennenkin. Linja 100 palvelee Eurajokea vt8:n pysäkiltä ja käy Luvian kautta. Linja 101 ajaa Eurajoella Irjanteen lenkin ja käy Luvian kautta. Linja 102 palvelee Eurajoen ja Luvian vt8:n pysäkkien kautta.

Uusia lipputuotteita, Rauman Gyyt mukana

Ely-keskuksen tiedotteen mukaan linjastolle tulee myös uusia lipputuotteita. Uusilla Seutu+-kausilipuilla voi matkustaa 30 päivän ajan. Seutu+ Rauma 1 -lipulla voi matkustaa Rauman Lappiin, Pyhärantaan, Eurajoelle ja Raumalle. Rauma 2 -lipulla pääsee myös Euraan, Uuteenkaupunkiin ja Poriin.

Seutu+ Pori 1- lipulla pääsee matkustamaan Porin ja Eurajoen väliä. Pori 2 -lipulla pääsee puolestaan Porista Raumalle saakka.

Seutu+ Rauma 2 - ja Seutu+ Pori 2 -lipuilla voi matkustaa jatko- ja vaihtomatkoja myös Rauman Gyyt -kaupunkilinjoilla.

Kokeiluun tulee myös 10 matkan Seutu+-lippu, jolla voi tehdän kymmenen yksittäistä seutumatkaa. Lipun hinta on kaikille matkustajille 70 e.

Matkahuollosta luovutaan asteittain

Seutu+ lipputuotteet voi hankkia joko mobiili- tai korttiversiona. Lisätietoja lipun hankinnasta ja kelpoisuusalueista löytyy seutuplus.fi-sivustolta.

LS-Liikennelinjat Oy luopuu Matkahuollon lipputuotteista asteittain ja matkustajat voivat käyttää jo hankkimiaan kausi- ja sarjalipputuotteita elokuun loppuun saakka.

LS-Liikennelinjojen sopimuskausi ulottuu toukokuun 2026 loppuun saakka. Hankintaan sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimusta kolmen vuoden optiokaudella.

Liikenteen hankintakustannuksista vastaavat ely-keskus, Rauma, Eurajoki ja Pori.