Uusi Lounais-Suomen Martat on maan toiseksi suurin

Valtakunnallisen Marttajärjestön rakennemuutos lähtee liikkeelle Lounais-Suomesta. Satakunnan ja Varsinais-Suomen marttapiirit päättivät yhdistymisestä maanantaina.

Nyt syntyvä Lounais-Suomen Martat ry on jäsenmäärältään Suomen toiseksi suurin marttapiiri. Marttoja alueella on yhteensä noin 7 200, jotka toimivat runsaassa 160 paikallisessa marttayhdistyksessä.

– Yhdistymisen avulla resurssejamme voidaan entistä paremmin kohdentaa varsinaiseen marttatoimintaan, sanoo Varsinais-Suomen Martat ry:n puheenjohtaja Tiina Sjölund.

– Halusimme olla edelläkävijöitä ja osoittaa yhteistyökykyä ja -halua malliksi muillekin marttapiireille, toteaa Satakunnan Martat ry:n puheenjohtaja Leena-Sisko Vanhatalo.

Toimipisteet säilyvät nykyisellään Turussa ja Porissa. Nykyiset toimihenkilöt jatkavat uuden piirin palveluksessa, ja piirin toiminta yhteistyökumppanien kanssa eri paikkakunnilla jatkuu entiseen tapaan.

Muutoksen myötä piirien mahdollisuudet tukea marttayhdistyksiä koulutuksen, neuvonnan ja tapahtumien järjestämisessä paranevat.