Uusi Rauma, Ramona ja Raumalainen yhdistyvät

Marva Groupin mediayhtiössä on käynnissä lukuisia kehityshankkeita, joiden tarkoituksena on parantaa yhtiön tarjontaa ja sen laatua. Samalla kehityshankkeet tuovat uudenlaisia mahdollisuuksia mediatuotteiden tekijöille.

Mediajohtaja Reima Nummisen mukaan kuluvan vuoden aikana tilattava sanomalehti eli Länsi-Suomi saatetaan sekä tabletille että mobiiliin.

Tähän liittyen mediayhtiössä valmistellaan toimitusjärjestelmän uusimista. Toimitusjärjestelmä on toimituksessa tehtävän työn kivijalka, joten urakka on suuri ja samalla kohtalaisen hintava.

Päätöksiä lehtikoon muuttamisesta ei konsernissa ole tehty, mutta tabloidikokoon siirtyneiden sanomalehtien kehitystä seurataan tarkasti.

– Monimedian tekijän näkökulmasta mediakuluttajan muuttuneet tarpeet tuovat lisää haasteita arjen tekemiseen. Tulevaisuudessa tekijöiltä vaaditaan uudenlaista monipuolisuutta, kun jutut voivat mennä printtiin, nettiin tai radioon. Panostamme tietysti myös tekijöiden koulutukseen, Numminen korostaa.

Monikanavainen kaupunkimedia

Konsernin kehitystyöryhmissä paiskitaan hommia erityisen kovalla sykkeellä.

– Uudistustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa. Esimerkiksi kaupunkilehti Uusi Rauma, Radio Ramona ja Raumalainen.fi yhdistetään yhdeksi monikanavaiseksi kaupunkimediaksi. Se nimetään Raumalainen.fi-brändin mukaan eli Uusi Rauma ja Ramona jäävät vuoden 2014 alussa nimenä historiaan.

– Toimenpiteellä halutaan selkeyttää ja suoraviivaistaa nykyistä hieman komplisoitunutta tuotetarjontaa. Tietenkin haemme myös uudelle kaupunkimedialle – nämä hyvät tuotteet yhdistämällä – lisää huomioarvoa ja näkyvyyttä. Lisäksi Raumalainen.fi on nimi, johon raumanseutulaisten on helppo samaistua, Numminen kertoo suunnitelmista.