Uusi urakka alkaa Hangassuon ja Niittymaan välillä kasitiellä

Liikennevirasto parantaa kasitietä seuraavaksi Luvian ja Porin alueilla Hangassuon ja Niittymaan välillä. Rakennustyöt alkavat kesäkuun alussa, ja niiden on määrä olla valmiina syksyllä 2017.

Liikennevirasto ja Destia Oy allekirjoittivat perjantaina sopimuksen rakennusurakasta. Sopimuksen arvo on 9,7 miljoonaa euroa.

Urakka työllistää keskimäärin noin 20–40 henkilöä. Paikallisia rakennusurakoitsijoita ja työvoimaa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan.

Urakka-alue on 11 kilometriä pitkä, ja työt aloitetaan puuston poistamisella viikolla 23. Urakan aikana kasitielle rakennetaan muun muassa Hangassuon jäteaseman kohdalle ohituskaistapari rinnakkaistiejärjestelyineen. Lisäksi rakennetaan yksityisteitä sekä kevyen liikenteen väyliä Niittymaan ja Pinomäen välille. Myös tievalaistusta uusitaan.

Kesän mittaan otetaan käyttöön poikkeavia liikennejärjestelyjä, ja esimerkiksi nopeusrajoituksiin voi tulla aluekohtaisia muutoksia. Suurempia järjestelyjä arvioidaan tehtävän loppukesästä, kun Niittymaan risteyssillan rakentamista varten valmistellaan kiertotiejärjestelyjä.

Hangassuo–Niittymaa-urakka on osa vuonna 2014 alkanutta kasitien laajempaa hankekokonaisuutta. Työt Turun ja Porin välillä jatkuvat vuoteen 2018 asti.