Uusi verokortti tulossa – vanha voimassa tammikuun loppuun

Verohallinto lähettää ensi vuoden verokortin kaikille yli 15-vuotiaille. Vuoden 2015 verokortti on voimassa vielä tammikuussa 2016, mutta tulojen laskenta alkaa alusta. Uuden muutosverokortin saa tarvittaessa helposti ja nopeasti osoitteesta vero.fi/verokortti.

Automaattisesti 4,6 miljoonalle asiakkaalle kotiin tuleva verokortti käy usein sellaisenaan, eikä siihen tarvitse tehdä muutoksia. Veroprosentin perusteena olevat tulot ja vähennykset kannattaa kuitenkin tarkistaa.
Muutosverokortteja tehdään vuosittain noin 1,7 miljoonaa.

Verokorttiin voi tehdä muutoksia läpi vuoden. Verohallinto kannustaa tekemään kiireettömät muutokset vasta myöhemmin.

– Näin välttyy helmikuuhun asti kestävältä ruuhkalta. Lisäksi joskus muutosten todellinen tarve on paremmin selvillä vasta vaikkapa syksyllä, kertoo veroasiantuntija Pirjo Antinaho.

Muutosverokortin voi joko tulostaa tai tilata postitse kotiin tai suoraan työnantajalle. Tulostettu verokortti on heti käyttövalmis, kun taas esimerkiksi postitse verokortin saamisessa menee viikon verran.

Jo yli puolet verokorttiasiakkaista tekee muutokset verkossa. Ruuhka-aikana vuodenvaihteen molemmin puolin verkkopalvelun valitsee 60 prosenttia muutoksentekijöistä.