Uusi verotuspäätös saapuu viimeistään lokakuun lopussa

Uusi verotuspäätös tulee, jos veroilmoituksen tietoihin on tullut muutoksia. Kuva: Esa Urhonen

Vuoden 2014 verotuspäätösten postittaminen on alkanut ja jatkuu lokakuun loppuun saakka. Uusi verotuspäätös tulee, jos veroilmoituksen tietoihin on tullut muutoksia.

Korjatun verotuspäätöksen voi saada, vaikkei keväällä saapuneen veroilmoituksen tietoja olisi muuttanut. Verohallinto on voinut saada korjattua tietoa muualta, esimerkiksi työnantajalta. Keväällä saapunut verotuspäätös on lopullinen, jos veroilmoitukseen ei ole tullut muutoksia.

Uuden verotuspäätöksen tietoja on syytä verrata ilmoittamiin tietoihin. Jos verotuspäätöksessä on selvä virhe, kannattaa ottaa yhteyttä päätöksessä olevaan palvelunumeroon. Näin saadaan virheet korjattua jo ennen verotuksen päättymistä. Verotukseen voi hakea muutosta myös sen jälkeen, kun verotus on päättynyt.

Uusi verotuspäätös korvaa keväällä tulleen verotuspäätöksen. Sen sijaan keväällä tullut erittelyosa on hyvä säilyttää mahdollisia tulevia tarpeita varten. Erittelyosa on maksullinen, jos sen joutuu tilaamaan uudelleen Verohallinnosta.

Verohallinto maksaa vuoden 2014 veronpalautukset tilille 3.12.2015. Verohallinnon tiedossa oleva oikea pankkitilinumero nopeuttaa veronpalautuksen saamista.

Jäännösveron ensimmäinen eräpäivä on 1.12.2015 ja toinen 2.2.2016. Korjatun verotuspäätöksen mukana saat uudet tilisiirtolomakkeet jäännösveron maksamista varten.

Vuoden 2014 verotustiedot ovat julkisia ja nähtävillä verotoimistoissa 2.11.2015 alkaen.