Uusia koronatartuntoja raportoitu 105 – HUS:in alueella tartuntojen lähde oli viime viikolla tiedossa vain 16 prosentissa tapauksista

Kaikkiaan todettuja koronavirustartuntoja on Suomessa nyt 9 484. Kuvituskuva: Kelly Sikkema

Suomessa on raportoitu 105 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 502 enemmän kuin niitä edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu 972, kun niitä edeltäneellä 14 päivän jaksolla tartuntoja raportoitiin 470.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 626, mikä on 280 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien ihmisten määrät myöhemmin tänään.

Keskiviikkona kerrottiin kahdesta uudesta koronavirukseen liitetystä kuolemantapauksesta. Yhteensä kuolemia on raportoitu 343.

– Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella koronatartuntojen lähde oli viime viikolla tiedossa vain 16 prosentissa tapauksista, kertoo HUS:in apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen. Yli 80 prosenttia ei siis tiedä, mistä on tartuntansa saanut.

– Virusta on nyt liikkeellä väestössä, ja tartunnan voi saada käytännössä mistä vain, Ruotsalainen sanoo. Ulkomailta saadut tartunnat ovat viime viikkoina vähentyneet.

Tautitapaukset keskittyvät Husin alueella 20–39-vuotiaisiin. Heidän osuutensa on 56 prosenttia sairastuneista.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Pitsiturnauksen pioneerityö antaa Lukolle selkänojaa korona-ajan ottelutapahtuman rakentamisessa – "Suunnitteluun on käytetty tosi paljon aikaa"

Meri-Porin yhtenäiskoulussa on todettu koronatartunta

Satakunnassa todettiin keskiviikkona yksi uusi koronavirustartunta – maskisuositus voimassa, Satakunnan alueellinen johtoryhmä aloittaa perjantaina