Uusien mahdollisuuksien kautta kiinni työhön tai opiskeluun

Mitä tehdä, kun kerta toisensa jälkeen tulee torjutuksi? Sitkeistä yrityksistä huolimatta ei työtä löydy. Sinnikkäinkin väsyy ja vähitellen alistuu.

Tunne, ei minusta ole mihinkään enkä kelpaa enää minnekään, iskee väistämättä mieleen. Kuukaudet muuttuvat vuosiksi ja lyhyeksi kaavailtu työttömyysjakso tuntuu loppumattomalta.

Rauman kaupunki pyrkii vuoden alussa alkaneella projektilla etsimään uusia keinoja löytää työtä vaikeasti työllistyville, pitkään työtä tai koulutuspaikkaa vailla oleville raumalaisille.

– Rauman Uusia mahdollisuuksia -projektissa lähdetään kunkin oman työ- ja toimintakyvyn arvioinnista, jonka kautta ohjataan oikeille jatkopoluille. Toisille se on työ, toisille opiskelu, joillekin kuntoutuspolku kohti valoisampaa arkea, muistuttaa projektia vetävä Marianne Kivelä.

RaUMA:ssa selvitetään hyvin yksilöllisesti jokaisen osaaminen, vahvuudet, mahdolliset heikkoudet, toimintakyky ja työkyky. Asiakkaan terveydentilan kartoittaminen on tärkeää, jotta vältetään eteen tulevia karikoita.

Projektityöntekijä Tanja Savilan mukaan projektissa etsitäänkin aiempaa tehokkaampia toimintamalleja työllistyvien työkunnon kartoittamiseen. Asiakkaita otetaan sekä ryhmämuotoiseen työkokeiluun että yksilöasiakkaiksi.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta.