Uusien passien ja henkilökorttien teemana on Saaristomeri – katso Poliisin julkaisemalta videolta, miltä uusitut asiakirjat näyttävät

Passien ja henkilökorttien uusia versioita aletaan myöntää 13.3.2023 alkaen.

| Päivitetty

Passit ja henkilökortit uudistuvat maaliskuussa, kertoo Poliisi tiedotteessaan. Asiakirjoihin tulee uusi ulkoasu ja uusia ominaisuuksia. Uusia versioita aletaan myöntää 13.3.2023 alkaen.

– Lupa-asiakirjojen ominaisuudet ja ulkoasu on suunniteltu ja toteutettu kokonaan uudelleen, ylitarkastaja Juhani Ruutu kertoo Poliisin tiedotteessa.

Uusien passien ja henkilökorttien visuaalisena teemana on Saaristomeri. Kansallismaiseman luonto esiintyy asiakirjojen kuvituksessa ja turvatekijöissä. 

Passien kansi on suunniteltu aiempaa minimalistisemmaksi. Väliaikaisen passin kannen väri muuttuu oranssiksi. Henkilökorteissa puolestaan kasvokuva suurentuu olennaisesti. Sekä passeille että henkilökorteille tulee koneellista lukua helpottava 2D-viivakoodi. Sen vuoksi henkilökorteilla ollut 1D-viivakoodi jää pois.

Katso Poliisin videolta, miltä uudet asiakirjat näyttävät. Jos et näe alla olevaa videota, näet videon klikkaamalla tätä linkkiä.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Asiakirjojen jakelija vaihtuu samassa yhteydessä. Jakelu siirtyy Matkahuollolta Schenker Oy:lle. Pääsääntöisesti asiakirjat toimitetaan jatkossakin noutopisteisiin ympäri Suomea.

Pika- ja express-palvelut kuitenkin laajentuvat, silä ne otetaan käyttöön passien lisäksi myös henkilökorteile, kertoo Poliisi. Samalla express-toimitusverkkoa laajennetaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Uusia express-toimituspaikkoja ovat Lahti, Kouvola, Turku, Tampere, Kuopio, Vaasa, Oulu ja Rovaniemi.

Muutoksilla ei ole vaikutusta jo myönnettyjen passien, henkilökorttien tai oleskelulupa-asiakirjojen voimassaoloon. Matkahuollon toimitusprosessissa ennen 13.3. lähetetyt lupa-asiakirjat toimittaa Matkahuolto.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut