Uusikaupunki satsaa valoon venetsialaislauantaina

Elokuun pimenevät illat saavat Uudessakaupungissa väistyä lauantai-iltana, kun Kaupunginlahden rantoja valaisevat tunnelmavalot, Uudenkaupungin rauhan soudun veneet sekä ilotulitus.

Veneily- ja mökkeilykauden päätöstä on juhlittu Uudenkaupungin saaristossa vuosikymmeniä ja Pakkahuoneella juhlitaan nyt 21. kerran.

Musiikkipitoinen venetsialaisohjelma alkaa noin kello 19, jolloin Pakkahuoneen torin ohjelmalavan valloittavat paikalliset Jukka-Pekka Hyytiä ja Markus Takala.

Uudenkaupungin rauhan soutu alkaa kello 21.30. Uudenkaupungin rauhan solmimisesta tulee kuluneeksi 292 vuotta.

Valaistut veneet soutavat Sorvakon sillan viereen ja vihollismaiden edustajat julistavat rauhansopimuksen venäjäksi, ruotsiksi ja suomeksi. Järjestelyistä vastaa Uudenkaupungin Lions Club.

Soudun jälkeen Pakkahuoneen terassilla yleisöä viihdyttää Sofia Kerkola säestäjänään Viivi Halinen. Ilta huipentuu noin kello 22 alkavaan ilotulitukseen, joka ammutaan taas Pakkahuoneen vierassatamaa vastapäätä.


Venetsialaisten ja ilotulitusten järjestelyissä ovat mukana Pakkahuoneen Vierassatama ja terassi, Katjan Captain’s Makasiini, LC Uusikaupunki, Meri TB, Rannikon Kalatuote Ky, Ravintola Kahveli, Ravintola Kirsta, Ravintola Sualaspuar ja Orren Krouvi, Telmarin Oy, Uudenkaupungin matkailutoimisto sekä Uudenkaupungin tilitoimisto.