Perhe ja työ pitivät raumalaiset kiireisinä – tulevalle vuodelle toivotaan terveyttä ja turvallisuutta

Vesa Korhonen (vas.) ja Lauri Hiljanen paistoivat makkaraa sunnuntaina Lähdepellon ulkoilualueella. Miehet kertoivat kuluneen vuoden olleen hyvä ja toivoivat tulevasta samankaltaista. Korhonen paljasti nuorempana tehneensä uudenvuodenlupauksia, mutta ei enää. Hänen mukaansa lupaukset olivat sellaisia, että ne oli helppo pitää. Kuvat: Elmeri Elo

Vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä katsahtamaan niin mennyttä kuin tulevaakin.

Länsi-Suomi kävi kyselemässä ulkoilupäivää viettäneiltä raumalaisilta, miten vuosi on mennyt ja millaisin odotuksin lähdetään kohti vuotta 2019.

Päättyvästä vuodesta jäi raumalaisten mieleen yhteiskunnallisten asioiden lisäksi muun muassa kuluvan vuoden säät: talvella pääsi hiihtämään ja kesällä riitti lämpöä. 

Markus Eeva laski sunnuntaina mäkeä Lähdepellolla poikansa Nuutin, 2, ja veljensä lasten 11-vuotiaiden Taimin, Topin ja Olavin kanssa. Kahden lapsen isä kertoi perhekoon kasvavan vuonna 2019.

Vuosi on kulunut monilla perheen ja töiden parissa.

Tulevalle vuodelle ei asetettu suuria odotuksia, vaan toiveissa on, että lähipiiri pysyisi terveinä. Myös turvallisuusasiat mietityttävät. 

Myöskään uudenvuodenlupausten tekijöitä ei haastateltujen raumalaisten joukosta juuri löytynyt. 

Lassi Salosen vuosi on kulunut perheen kanssa. Neljästä lapsesta kuvassa Saaga, 3, ja Alina, 6. Salonen ei harrasta uudenvuodenlupauksia. Hän toivoo, että perhe pysyisi terveenä tulevana vuonna.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.