Vaaleat tennarit viettelevät pitkän talven jälkeen – Värejä rakastava heittää jalkaan kirkkaanpunaiset tai sähkönsiniset

Nuoret kulkevat tennareissa ympäri vuoden. Valkoinen värinä on varma valinta.

Muotibloggaaja ja stylisti Pinja Kuivalainen valitsee usein jalkaansa kenkäkaappinsa suosikit eli New Balance 452 -tennarit.

Kun loska alkaa vihdoin ja viimein jossain vaiheessa sulaa teiden pinnoilta, on ihana heittää talvisaappaat takaisin kaapin pohjalle ja vaihtaa kevyempään.

Tennarit ovat monen luottokengät kevääseen ja kesään. Nuoret suosivat niitä usein läpi talvenkin.

Suosittu muotibloggaaja ja stylisti Pinja K eli Pinja Kuivalainen kertoo, millaisiin tennareihin tänä keväänä pukeudutaan.

– Valkoiset tennarit ovat olleet kevättrendien kärjessä parina viime vuonna, ja sama jatkuu tänäkin keväänä. Pitkän ja pimeän talven jälkeen valkoiset kengät ovat freshit ja piristävät, Kuivalainen kertoo.

Valkoista tai väriä

Pelkästään vitivalkoiseen ei tarvitse tyytyä, vaan muutkin vaaleat sävyt, kuten beige, kermanvaalea ja vaaleanharmaa, ovat trendikäs valinta.

Kuivalainen vinkkaa värejä rakastaville, että esimerkiksi kirkkaanpunainen, sähkönsininen tai Pantonen ”colour of the year” magenta ovat näyttäviä ja trendikkäitä valintoja tämän kevään tennareihin.

Kumpi sitten on parempi, matala vai korkea varsi?

– Tennareiden varsi saa olla mieluummin matala kuin selkeästi korkea. Matalavartiset tennarit ovat myös helpompi yhdistää erilaisiin asuihin, ja ne sopivat niin housujen, hameiden kuin mekkojenkin kanssa.

Rihannan perässä

Tällä hetkellä trendikkäitä merkkejä ovat Kuivalaisen mukaan Adidaksen Sambat sekä New Balancen 550 ja 990 mallit. Hän kertoo, että tämän kevään yllättäjä on puolestaan Salomon.

– Ja erityisesti XT-malli, joka nähtiin Rihannalla Super Bowl -esiintymisessä punaisessa värissä sekä Bella Hadidilla.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Tennarit, lenkkarit, sneakerit... Nimiä on melkein yhtä paljon kuin käyttäjiä. Myös eri maissa tennareilla on erilaisia nimityksiä.

Esimerkiksi termi ”sneakerit” on lähtöisin Yhdysvalloista Etelä-Floridasta. Briteissä on käytetty vastaavasti nimitystä lenkkitossut tai lenkkarit. Suomessa käytetään usein yleisnimitystä lenkkarit.

Tenniskengät kehitettiin alun perin urheiluun, mutta vähitellen niistä on tullut myös suosittuja arkikenkiä.

Termi ”sneakerit” kuvaa jalkinetta, jossa on joustava kumipohja ja päällinen, joka on tehty nahasta, keinonahasta, kankaasta tai niiden yhdistelmästä.

Lähde: Wikipedia

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut