Hannu ja Vähä-Hannu samaan omistukseen

Enemmän kulttuuriteko kuin suurta bisnestä, perusteli Riku Räsänen Vanhan Rauman paraatipaikan kiinteistökauppaa.

| Päivitetty

Vähä-Hannu sijaitsee Anundilanaukiolla, Kauppakadun alkupäässä.

Kiinteistö Oy Vähä-Hannu vaihtoi omistajaa perjantaina. Talo myytiin RPR Investille, joten nyt talo on samassa omistuksessa kuin viereinen Hannun kiinteistö, jossa toimii elokuvateatteri Iso-Hannu.

– Enemmän ajattelen tätä kulttuuritekona kuin suurena bisneksenä, sillä kiinteistöön pitää tulevaisuudessa tehdä isoja investointeja. En ole varma saako tähän sijoitettua rahaa koskaan kokonaan takaisin, mutta haluan yrittää. Vähä-Hannu on Vanhan Rauman näkyvimpiä julkisivuja ja sijaitsee paraatipaikalla, kertoi RPR Investin Riku Räsänen.

Vähä-Hannussa vuokralaisena on tällä hetkellä silmälasiliike, vaatekauppa, parturi, jäätelöbaari ja ravintola. Toisessa kerroksessa on tyhjääkin tilaa.

– Vuokralaiset jatkavat toimintaansa. Ensi alkuun taloon tehdään pientä kohennusta. Lopullisena tavoitteena on Vähä-Hannun saaminen edustavaksi ja Vanhan Rauman vetovoimaa vahvistavaksi.

Vähä-Hannun pihanäkymä on tuttu elokuvissa käyville. Tätä kautta poistutaan Iso-Hannun ykkössalista.

Mahdollisuuksia Räsänen näkee esimerkiksi yhteisessä takapihassa. Mielessä hänellä on varmasti lennokkaitakin ideoita ja vaihtoehtoja selvitettäväksi.

– Tarvitaan visiointia ja uusia ajatuksia, jotta Vanhasta Raumasta saadaan kehitettyä Suomen eksoottisin kauppakeskus, sanoi Räsänen.

Rauman seutu on menettänyt asukkaita. Kuluttajien ostovoima on heikentynyt enemmän kuin vuosikausiin.

– Ajat ovat haastavia, varsinkin kiinteistöalalle. Yleiselle tilanteelle emme voi mitään. Jos nyt nostamme kädet pystyyn, ajaudumme suurempaan liriin. Siksi meidän raumalaisten pitäisi yrittää yhdessä.

RPR Invest on Suomen Elämyspalvelu-konserniin kuuluva yritys, joka omistaa Raumalla muun muassa vanhan kenkätehtaan Myllymäenkadulla sekä entisen poliisilaitoksen ja taidemuseon Valtakadulla.

– Toiminta-ajatuksena on kehittää mielenkiintoisia ja uniikkeja kiinteistöjä luomalla niihin uusia käyttötarkoituksia, kuvaa Räsänen.

Uutista korjattu siltä osin, että Vähä-Hannu siirtyi samaan omistukseen Hannun, ei Iso-Hannun kanssa. Nimestään huolimatta elokuvateatteri Iso-Hannu on Hannu-nimisessä kiinteistössä. Iso-Hannu -kiinteistö, joka sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 8, on eri omistuksessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut