Vahteristo jatkaa Satakunnan Kokoomuksen johdossa – syyskokouksessa julkistettiin myös aluevaaliohjelma

Rauman kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana toimiva kokoomuksen Samu Vahteristo valittiin puolueen piirijärjestön puheenjohtajaksi toiselle kaudelle. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Samu Vahteristo valittiin jatkamaan Kokoomuksen Satakunnan piirin puheenjohtajana.

Satakunnan Kokoomus kokoontui syyskokoukseen Ulvilassa lauantaina. Kokouksessa valittiin puheenjohtajan lisäksi myös muu piirin johto sekä julkistettiin aluevaaliohjelma, jonka otsikko on "Tärkeintä on ihminen".

Vahteriston valinta puheenjohtajaksi oli yksimielinen. Hän on hoitanut tehtävää kahden vuoden ajan tultuaan valituksi marraskuussa 2019, jolloin tiukka vaali Vahteriston ja tuolloisen puheenjohtajan Satu Hatanpään välillä ratkaistiin arvalla.

Varapuheenjohtajana jatkavat Mikko Korpela Kankaanpäästä ja Terhi Uusitalo Porista. Piirin taloudenjohtajana taas jatkaa Mikko Kivinen Porista.

Raumalta piirihallitukseen valittiin Otso Huuska. Huuska toimii Rauman kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Lisäksi piirihallitukseen valittiin Teemu Jumpponen Eurasta, Nelly Pitkänen Porista, Harri Rusi Kokemäeltä, Marja Sillanpää ja Jarkko Stenfors Ulvilasta, Anni Tormas Huittisista sekä Hanna Tuominen Eurajoelta. Valituista piirihallituksen jäsenistä uusia ovat Jumpponen, Pitkänen ja Tormas.

Aluevaaliohjelman takana työryhmä

Syyskokouksen poliittisena julkilausuma julkistettiin Satakunnan Kokoomuksen aluevaaliohjelma ja sen tiivistelmä. Ohjelman otsikko on "Tärkeintä on ihminen".

Ohjelmaa on ollut valmistelemassa Porin apulaiskaupunginjohtana aiemmin toimineen Kari Hannuksen johtama työryhmä, jossa oli mukana myös entinen kansanedustaja ja Tehy-johtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Ohjelmassa kokoomus vaatii, että jokaisen tarvitsevan on saatava hoitoa apua jonottamatta viikkoja tai kuukausia. Nopea hoitoonpääsy voidaan piirijärjestön mukaan palvelusetelimallilla.

Samu Vahteristo korostaa, että kaikilla palveluntuottajilla pitää olla samat laatuvaatimukset ja asiakkaalla pitää olla vapaus valita. Kokoomus tahtoo Vahteriston mukaan turvata perustason lähipalvelut sosiaali- ja terveydenhuollossa.

– Ihmisen kokoiset yksiköt ovat ketteriä ja tutkitusti tehokkaita. Uudet toimintatavat on otettava rohkeasti käyttöön. Ongelmien ennaltaehkäisy on hyvinvoinnin kannalta ratkaisevan tärkeää, kuten vaaliohjelmassa linjaamme, jatkaa Vahteristo.