Vaihemaakuntakaavaan voi tutustua Eurassa torstaina

Satakuntaliiton maakuntahallitus on päättänyt hyväksyä vaihemaakuntakaavan 2 valmisteluvaiheen aineiston. Seuraavaksi aineisto asetetaan nähtäville ja kaavasta pyydetään lausunnot. Aineisto on esillä 1.2–3.3.

– Kyseessä on maakunnan liiton laatima kaava, joka koskettaa koko maakuntaa. Sen taustalla on kokonaismaakuntakaava, alueiden käytön johtaja Päivi Liuska-Kankaanpää Satakuntaliitosta kertoo.

Kaavaa suunnittelussa kärkiteemana on ollut energiantuotanto. Tämä tarkoittaa Liuska-Kankaanpään mukaan turvetta, bio- ja aurinkoenergiaa sekä mahdollisesti tuulienergiaa.

– Nyt ei ole tullut esille maakunnallisesti merkittäviä isoja tuulivoimahankkeita. Lainvoimaisessa vaihemaakuntakaavassa 1 on jo aiemmin käsitelty tuulivoimatuotannonalueita, Liuska-Kankaanpää mainitsee.

Kaavan muita teemoja ovat soiden käyttö ylipäätään, kauppa, maisema-alueet ja rakennetut kulttuuriympäristöt.Satakunnan vaihemaakuntakaavan yleisötilaisuus järjestetään Euran kunnanviraston valtuustosalissa torstaina kello 17.30–19.30. Lisäksi yleisötilaisuuksia järjestetään Porissa, Karvialla ja Kokemäellä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.