Väinö Riikkilä seuran kirjallisuuspalkinnot Reetta Niemelälle ja Anne Vaskolle

Palkinnot myönnetään Raumalla Pertsa ja Kilu -päivien yhteydessä joka toinen vuosi.

| Päivitetty

Väinö Riikkilä seura jakoi Pertsa ja Kilu -päivillä perinteiset kirjallisuuspalkintonsa. Nuortenkirjallisuuspalkinto Laivakellon sai tänä vuonna kirjailija Reetta Niemelä (vas) ja kuvittajille suunnatun Adventure-palkinnon kuvittaja Anne Vasko.

Väinö Riikkilä -seuran nuortenkirjallisuuspalkinto Laivakellon saa tänä vuonna kirjailija Reetta Niemelä.

Niemelän kaunokirjallinen tuotanto kattaa lyriikkaa ja proosaa lähes kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Kirjailijan esikoisteos ilmestyi 25 vuotta sitten.

– Kirjailijan teokset jaksavat yllättää teemoillaan ja lapsia kunnioittavalla laadulla. Kirjailija ei aliarvioi lukijoitaan. Monet hänen teoksistaan ovat hyvin monitasoisia ja antavat lukijoille sekä ajantasaista että viihdyttävää sisältöä, todetaan kirjallisuusseuran palkintoperusteissa.

Niemelä sai vuonna 2021 Arvid Lydecken-palkinnon. Hän on ollut ehdolla myös lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Laivakello-palkintoa on myönnetty vuodesta 1996 alkaen tunnustuksena nuortenkirjailijalle joko ansiokkaasta urasta tai yksittäisestä teoksesta.

Kuvittajalle myönnettävän Adventure-palkinnon saaja Anne Vasko olisi seuran mukaan voinut olla ehdolla myös Laivakello-palkinnon saajaksi. Vaskon tuotantoon kuuluu myös omia lastenkirjoja.

– Hänen visuaalinen kuvakielensä on tunnistettavaa ja silti jokaisessa teoksessa omanlaistaan, uniikkia. Palkinnonsaajan tyyliä leimaa värikkyys, käsityömäisyys sekä ennakkoluuloton suhtautuminen materiaaleihin, todetaan seuran tiedotteessa.

Vasko on kuvittanut muun muassa Heli Laaksosen teoksen Ykköne.

Palkinnot myönnetään Raumalla Pertsa ja Kilu -päivien yhteydessä joka toinen vuosi. Päivien aikana tarjotaan kirjallisuuteen liittyvää ohjelmaa kouluille ja oppilaitoksille. Tänä vuonna tapahtumassa vieraili myös lukutaitokouluttaja Aleksis Salusjärvi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut