Vakka-Suomen lähiruoka esittäytyy Helsingissä viikonloppuna

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Lähiruoka&Luomu –messu houkuttelee Helsinkiin 26.-28-4. lähellä tuotetusta ja luomuruuasta kiinnostuneita kuluttajia sekä ruokaharrastajia. Myös Varsinais-Suomi on edustettuna messuilla.

Ukipolis Oy:n Elintarvikeala nousuun Vakka-Suomessa –hanke on kerännyt yrittäjiä yhteen ja organisoinut messuosaston Turun yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Brahean LounaFood-hankkeen sekä Loimaan seudun Seuturuoka laajenee –hankkeen kanssa.

Aitoja makuja Varsinais-Suomesta -kortteli antaa esimakua maakunnan paikallisen ruoan tekijöistä.

Vakka-Suomesta mukana ovat suomalaista lähiruokaa thaimaalaisilla mausteilla valmistava  JusThai Oy Laitilasta, vihanneksia ja juureksia sekä kasvisproteiinia eri muodoissa markkinoiva Paulähteen Vihannestila U:gin Kalannista, lähi- ja luomuoluita sekä -siideriä Uudessakaupungissa valmistava Vakka-Suomen Panimo Oy, leipää ja leivonnaisia pääkaupunkiseudulla Helsingin Leipuri –tuotenimellä markkinoiva Laitilan Leipä sekä Suomen ensimmäiset ulkokananmunat alkuvuodesta lanseerannut Munax Oy/Laitilan Kanatarha.

Samaan aikaan pidetään myös Lapsimessut, ModelExpo –pienoismallimessut, Kädentaitomessut, OutletExpo, jossa on mukana Kenkäkauppa Alina Uudestakaupungista sekä la-su PetExpo -lemmikkieläinnäyttely, joihin pääsee samalla lipulla.